OČI SU OGLEDALO DUŠE: 7 stvari koje vam govore o zdravlju!
Foto: Thinkstock

Određeni simptomi

OČI SU OGLEDALO DUŠE: 7 stvari koje vam govore o zdravlju!

Život -

Stara poslovica govori kako su oči ogledalo duše, ali sudeći po svemu one nam mogu oktriti i u kakvom je stanju naše zdravlje.

Određene stvari koje vam se dešavaju sa očima mogu biti pokazatelj da vaš organizam nije baš u najboljem stanju.

Ako imate ove simptome, nemojte ih ignorisati:

1. Trenutni čmičak

Ako ste ikada imali čmičak, sigurno znate kakav bol i iritaciju izaziva. Čmičak obično traje par dana, ali ako vam potraje duže, može izazvati velike nepogodnosti. Ako vam se čmičak stalno vraća, traje dugo i pojavljuje se na istom mestu, to može biti znak karcinoma lojne žlezde.

Thinkstock
Thinkstock

2. Gubitak obrva

Postoji više razloga zašto se gubitak javlja, a to su: starenje, stres, nedostatak ishrane. Međutim, možda imate hipotireozu - akutni nedostatak tiroidnih hormona koji u ekstremnim slučajevima mogu dovesti do gubitka kose. Dakle, ako vam se kosa proredila, bolje je da posetite lekara i proverite stanje vaše štitne žlezde.

3. Zamućen vid

Mnoge osobe provode sate i sate pred računarom , što izaziva crvenilo očiju i zamućen vid. U teoriji tako nešto naziva se "digitalno naprezanje očiju" ili "sindrom suvih očiju".

4. Mrlje slepila

Koje su uvek zastrašujuće. Ovaj simptom povezan je sa problemima sa glavom, kao što je migrena ili glavobolja.

5. Izbačene oči

To može biti simptom bolesti štitne žlezde oka, a to znači da su vaše štitne žlezde preaktivne. Ako vam se često dešava da ne možete da podnesete pritisak u očima i stalno ih trljate, potražive savet lekara.

6. Žute mrlje u očima

S obzirom da se stalno gledate u ogledalo, ovo ne može da vam promakne. Žuticu mogu dobiti i odrasli i novorođena deca koja imaju problem sa jetrom. Takođe, žutilo u očima može postojati ako nešto nije u redu sa žučnom kesom.

7. Duplirana slika

Ako vam se ovo dešava često, najbolje da odmah posetite lekara, jer je vrlo moguće da ćete dobiti infarkt.

brightside.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track