ZAKAZALI STE U KREVETU? Od krvne grupe zavisi da li ćete patiti od impotencije
Foto: Profimedia

Loše vesti

ZAKAZALI STE U KREVETU? Od krvne grupe zavisi da li ćete patiti od impotencije

Život -

Veliki broj muškaraca širom sveta pati od impotencije usled gojaznosti, dijabetesa ili starosti. Naučnici su otkrili da bi impotencija mogla biti povezana s krvnom grupom.

U novoj studiji otkriveno je da muškarci s krvnom grupom A, B ili AB imaju četiri puta veći rizik da pate od impotencije, odnosno erektilne disfunkcije, za razliku od muškaraca koji imaju nultu krvu grupu.

Ova otkrića su značajna jer gotovo polovina muškaraca ima krvnu grupu A, B ili AB. Naučnici koji su došli do ovog otkrića kažu da je ono u skladu sa ranijim istraživanjima koja pokazuju da krvna grupa utiče i na rizik od razvoja srčanih oboljenja.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Jedan od 10 muškaraca doživi erektilnu disfunkciju u životu. Iako su lekovi poput vijagre za neke ljude rešenje, 30 odsto muškaraca ne oseti poboljšanje nakon uzimanja leka.

U istraživanju je učestvovalo 350 muškaraca u šezdesetim godinama. Bili su podeljeni u dve grupe - oni koji imaju problem i oni koji nemaju. Svakom je proverena krvna grupa. Utvrđeno je da je više muškaraca s krvnom grupom A, B i AB imalo problem s impotencijom.

(klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track