ZABORAVITE KREME, LEČITE IH IZNUTRA: Od ovih 5 PRIRODNIH dopuna ishrani, AKNE će nestati!
Foto: Profimedia

Zdrava koža

ZABORAVITE KREME, LEČITE IH IZNUTRA: Od ovih 5 PRIRODNIH dopuna ishrani, AKNE će nestati!

Život -

Naučno je potvrđeno da se akne mogu tretirati iznutra, kada koristite dodatke ishrani, pa će vam koža izgledati mnogo bolje.

Svi tretmani koji ste do sada koristili bili su bezuspešni i ne znate šta više možete da uradite? Ovih pet dodataka ishrani će vam pomoći da se rešite akni.

1. Cink pikolinat

Cink se ne skladišti dovoljno dobro u organizmu, tako da smanjenjem unosa cinka hranom može relativno brzo doći do nedostatka cinka u organizmu. Nivo zinka u organizmu se najbolje može odrediti njegovim merenjem u eritrocitima i leukocitima. Najnovije američke studije ukazuju da cink ima ključnu ulogu u imunološkom sistemu vežući se za određene proteine i na taj način podstiče ili zaustavlja pojedine reakcije imunološkog sistema. Zink pomaže i u uklanjaju gljivica koje se stvaraju u porama i na taj način će vaša koža prodisati. Preporučuje se 25 mg sa obrokom, tri puta dnevno.

2. Vitamin B3 tj. niacin

Pomaže upaljenoj koži, i veliku primenu je našao u uklanjanju akni. B3 otklanja ljuskav izgled kože. Podstiče prirodnu odbranu kože protiv iritirajućih faktora. Uzimajte 500 mg na dan.

3. Čaj od nane

Pomaže u borbi protiv mikroba, i ubija gljivice koje pruzokuju akne. Takođe, smiriće buktanje vašeg lica kada treba da dobijete menstruaciju. Pomoći će vam ako pijete jednu ili dve šolje na dan.

4. Vitamin D

U proleće nam posebno nedostaje ovaj vitamin, a da li znate zašto je toliko bitan? Niske količine vitamina D mogu da prouzrokuju velike količine pucanja kože i nastanka akni. Morate paziti da ne uzmete previše, pa se konsultujte sa lekaom o preporučenoj dozi.

5. Probiotici

Probiotici prave ravnotežu u crevima. Kada ih uzimate, vaše telo je spremnije da se bori protiv bakterija koje izazivaju akne. Ali više nije definitivno bolje, pa ih tako uzimajte jednom dnevno.

Profimedia
Profimedia

rd

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track