(FOTO) Ofarbala kosu, a onda su se lekari danima borili za njen život! LIČILA SAM NA ČUDOVIŠTE!
Foto: Profimedia

Alergijska reakcija

(FOTO) Ofarbala kosu, a onda su se lekari danima borili za njen život! LIČILA SAM NA ČUDOVIŠTE!

Život -

Džes Srahan (30) je bila u petom mesecu trudnoće kada je ofarba kosu u frizerskom salonu svoje prijateljice, posle čega kreće njena životna drama.

"Probudila sam se sva natečena. Kada sam se pogledala u ogledalo, bila sam šokirana. Čelo mi je bilo ogromno i bolno na dodir", ispričala je Džes.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Suprug je odveo prestrašenu suprugu u bolnicu ali osoblje je odbilo da joj da lekove zato što je bila u podmakloj trudnoći. Nekoliko dana kasnije, Džes se osećala sve gore, a otok se proširio po licu, toliko da nije mogla da otvori oči.

 Profimedia
Profimedia

Njena agonija je trajala danima, ali sreća u nesreći je bila što njena beba nije pretrpela oštećenja jer je Džes imala samo spoljne manifestacije alergije. Doktor je ustanovio da nesrećna žena ima alergijsku reakciju na hemikaliju u farbi za kosu.

Ubrzo je dobila antihestamin koji je smanjio otok i rodila je zdravog dečaka Harija.

"Moje iskustvo je bilo zastrašujuće. Ličila sam na čudovište, a moj suprug je bio skrhan, nije snage da me pogleda, bio je to najgori period u mom životu", rekla je Džes.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

"Bila sam toliko zabrinuta za život svoje bebe, kada se rodio živ i zdrav ,tek sam tada mogla da odahnem. Želim da poručim ženama da dobro razmisle pre nego što se odluče na farbanje kose u trudnoći. Mene je umačlo koštalo života", poručila je Džes.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Mnoge trudnice se iznenade kada im lekari savetuju da u prvom tromesečju ne farbaju kosu. Ginekolozi takođe savetuju izbegavanje bojenja kose trajnim bojama u prvim mesecima trudnoće, jer se kod bebe odvija važan neurološki razvoj.

Iako ne postoje podaci koji pokazuju da farbanje kose povećava rizik od pobačaja ili defekta pri porođaju, važno je da buduće mame konsultuju svog lekara.

Miror

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track