LEKSI (8) JE BILA VESELA DEVOJČICA: Svaki dan je jela OVU namirnicu i ostala NEPOKRETNA i NEMA
Foto: Printscreen

Šok za mamu

LEKSI (8) JE BILA VESELA DEVOJČICA: Svaki dan je jela OVU namirnicu i ostala NEPOKRETNA i NEMA

Život -

Leksi Mi (8) je bila zdrava devojčica sve do pre tri godine kada su joj, kako je rekla mama, prepisani antibiotici zbog infekcije uva.

Jutro nakon početka terapije nije mogla da se pomeri, a lice joj je bilo iskrivljeno. Dve nedelje je dete provelo u bolnici, ali lekari nisu umeli da joj postave dijagnozu. Njena mama, Lindzi Grant (30), veruje da je sve to posledica konzumiranja tunjevine.

"Uverena sam da je sve ovo posledica trovanja živom. Ona više ne može da se kreće i pričanja zbog toga", uverena je majka, dodajući da lekari još nisu izvršili ispitivanje nad devojčicom, ali da je sasvim uverena da će testovi pokazati da je tuna uzročnik ovog teškog stanja.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

"Prošle smo bezbroj testova krvi, skenova tela i glave, biopsiju kože, pluća, i još mnogo testova i niko ne ume da postavi dijagnozu. Svi lekari kažu da se nikada nisu susreli sa nečim sličnim", rekla je Lindzi.

Leksi je obožavala da jede tunjevinu. Jela ju je, kaže majka, i kod kuće i u školi. Lindzi joj nije branila jer je bila uverena da je to zdravo.

Devojčica je sada nepokretna, a ne može ni da govori.

"Ne može da kaže "mama". Srce nam se slama. Tako je tužno to što joj mozak i dalje radi normalno, a ona ne može ni da se pomeri ni da kaže nešto. Pre neki dan je bila na rođendanu drugarice i plakala je što ne može da igra sa njima", priča očajna majka.

"Lekari mi govore da je nemoguće da je to u pitanju. Ipak, verujem da sam u pravu", zaključuje majka.

Podsetimo, tuna je veoma zdrava i neophodna za ishranu, međutim, nutricionisti ne savetuju da se ova namirnica jede svaki dan. Dobro je poznato da je tuna migracijska riba koja može preplivati veliku kilometražu i upiti teške metale i živu kao posledicu zagađenja mora.

Miror

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Zmija među trudnicama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track