NAKUPIĆETE NEŽELJENE KILOGRAME: Izbegavajte da pijete ove napitke pre spavanja!
Foto: Profimedia

Nezdrave navike

NAKUPIĆETE NEŽELJENE KILOGRAME: Izbegavajte da pijete ove napitke pre spavanja!

Život -

Začarani krug nezdravih navika počinje nezdravim napicima i pre spavanja.

Ono što sigurno ne želite jeste nakupljanje neželjenih kilograma i zbog toga morate da izbegavate određene napitke pre odlaska u krevet.

Nedostatak kvalitetnog noćnog sna jedan je od uzročnika dobijanja neželjeneih kilograma. Većina odraslih će ujutru prvo popiti kafu sa mlekom unoseći tako šećere i masnoće na prazan želudac. Začarani krug nezdravih navika počinje s nezdravim napicima i pre spavanja.

Vino

Popiti čašu vina pre spavanja nakon dugog i napornog dana mnogima je čest izbor. Ali kada posegnete za drugom ili trećom čašom, verovatno ste već blizu tačke kada će ispijena količina vina uticati na vaš ciklus spavanja.

Kliničko i eksperimentalno istraživanje o alkoholu pokazalo je da poveće količine vina mogu ometati vaš noćni san. Svaka čaša vina sadrži oko 100 kalorija te je bitno i to imati na umu ako ne želite da se ugojite.

ORAHE I LEŠNIKE PRVO POTOPITE U VODU: Evo zašto je važno da to uradite pre nego što ih pojedete

Gazirani sokovi

Ovakvi napici nisu zdravi ni tokom dana, a posebno su loš izbor pre odlaska na spavanje. Sadrže kofein, ali i poveće količine šećera, kao i prazne kalorije koje neće zadovoljiti vašu glad.

Ako želite izgubiti kilograme i ne nakupljati nove, gazirani sokovi treba da budu na listi zabranjenih pića.

Profimedia
Profimedia

(vecernji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track