BLOGERKA UHVAĆENA U TEŠKOJ PREVARI: Pred sudom jer je tvrdila da zdrava ishrana ubija rak!
Foto: Printskrin Youtube

OPTUŽENA ZA LAŽI

BLOGERKA UHVAĆENA U TEŠKOJ PREVARI: Pred sudom jer je tvrdila da zdrava ishrana ubija rak!

Život -

Australijska blogerka Bela Gibson optužena je da je lagala javnost tvrdnjama da je pobedila rak zahvaljujući zdravoj ishrani navodeći javnost da kupuje njene knjige i aplikacije.

Naime, Bela Gibson je navodila ljude da kupuju njenu knjigu i preuzimaju aplikaciju gde se reklamiraju recepti, tačnije proizvodi koji se u njima koriste, a koji su joj pomogli da izleči rak. Sve je to bilo pod okriljem toga da će deo novca ići u humanitarne svrhe. Novac, naravno, nikada nije otišao u humanitarne svrhe. Dvadesetpetogodišnjakinji je sud naložio da isplati 410.000 dolara koje je prisvojila, a kazna za laganje i navođenje obolelih da batale medicinsku terapiju je tek očekuje.

#littleliar #bellegibson

A post shared by Donna Rullo (@donnamareerullo) on

Gibsonova je postala poznata 2013. godine reklamirajući svoje knjige na Fesjbuku i Instagramu nakon što joj je dijganostifikovan tumor mozga sa 20 godina. Javnosti je govorila da joj je ostalo samo pet meseci života. Nekoliko meseci kasnije objavila je da je izlečila tumor i odbacila konvencionalne terapije, te da je ozdravila zahvaljujući zdravoj ishrani . Kada je javnost počela da ispituje verodostojnost njenih tvrdnji, priznala je da nikada nije bolovala od raka.

foto: Printskrin Youtube

(Kurir.rs/B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track