OVU HRANU NE SMETE DA JEDETE KAD VAS BOLI ŽELUDAC: Evo kako da sprečite bolnu gorušicu
Foto: Shutterstock

Protiv pojačane želudačne kiseline

OVU HRANU NE SMETE DA JEDETE KAD VAS BOLI ŽELUDAC: Evo kako da sprečite bolnu gorušicu

Život -

Gorušica se javlja kada pojačana želudačna kiselina prolazi i vraća se kroz jednjak, a evo šta treba da izbegavate, a šta da jedete u ovom stanju, piše Lepa & srećna.

Hrana zbog koje uglavnom nastaje gorušica jeste začinjena hrana, crni i beli luk i pića sa kofeinom, uključujući i kafu.

Pojavu kiseline stimulišu i crveno vino, pomorandže, sir, nana i orasi. Ovo oboljenje naročito pogađa trudnice, pušače i ljude koji su često pod stresom.

Kako biste izbegli čestu gorišicu, jedite manje porcije i rasporedite pravilno obroke u toku dana. Takođe, izbegavajte usku garderobu, poput tesnih farmerki i obezbedite sebi redovan i spokojan san.

PROČITAJTE JOŠ:

5 ZNAKOVA DA SE U TELU RAZVIJA RAK DEBELOG CREVA

OVA NAMIRNICA SPREČAVA RAK DOJKE

ŠTA ĆE SE DESITI U TELU AKO POJEDETE 7 ORAHA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Pet proizvoda za koje mislite da su zdravi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track