SIMPTOMI KOJI UKAZUJU NA RAK PLUĆA: Evo kako otkriti podmuklu bolest na vreme
Foto: Profimedia

Tihi ubica

SIMPTOMI KOJI UKAZUJU NA RAK PLUĆA: Evo kako otkriti podmuklu bolest na vreme

Život -

Rak pluća je podmukla bolest koja se, nažalost, uglavnom otkrije u poodmakloj fazi, a evo koji simptomi ukazuju da se razvija u telu, piše Lepa & srećna.

Pušenje cigareta i genetska predsispozicija glavni su okidači za ovo oboljenje. Mnogi ukazuju da je pasivno pušenje takođe opasno, ali i zagađen vazduh, astma i drugi problemi na plućima. Tek u početku razvoja bolesti pojavljuju se simptomi koje čovek uglavnom ignoriše i ne pripisuje kanceru, ali važno je odmah reagovati na svaki od sledećih znakova!

Glavni simptomi raka pluća su kašalj koji ne prestaje nakon 2 ili 3 nedelje i samo se pogoršava, pojava infekcija, izbacivanje krvi kijanjem ili kašljanjem, bolovi pri udahu i izdahu, slab apetit, temperatura preko 38 stepeni. Oboleli stalno ostaje bez daha, oseća nedostatak energije i konstantan umor, neočekivan gubitak kilograma, otežano i bolno gutanje, kao i bolove u vratu i ramenu. Glavni vid preventive od ove bolesti je prestanak pušenja, a ukoliko ste pušač, ostavljanje cigareta je najbolji poklon koji možete sebi da darujete.

PROČITAJTE JOŠ:

EKSKLUZIVNA VEST - SULTANIJA HUREM SE UDAJE: EVO KO JE OSVOJIO SRCE LEPE TURSKE GLUMICE (VIDEO)

OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA RAK KRAJNIKA

5 ZNAKOVA DA SE U TELU RAZVIJA RAK DEBELOG CREVA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track