OVO ULJE KORISTIMO SAMO U KOZMETICI: Ali ako popijete 2 kašike na gladan želudac, sačuvaćete zdravlje!
Foto: Profimedia

SAVETI

OVO ULJE KORISTIMO SAMO U KOZMETICI: Ali ako popijete 2 kašike na gladan želudac, sačuvaćete zdravlje!

Život -

Ovo se ulje naveliko primenjuje u medicini i kozmetici. Međutim, retko ko od nas ovo ulje koristi u prehrambene svrhe, iako je ono vrlo korisno za naše telo. Laneno ulje ima vrlo bogat sastav, kako masnih kiselina tako i mikro i makroelemenata. Po sadržaju važnih omega-3 masnih kiselina ono je bogatije od ribljeg čak tri puta, a trebalo bi se konzumirati na prazni želudac, 20-30 minuta pre prvog obroka, i to samo kašiklu dve dnevno.

foto: Profimedia

1. Kardiovaskularni sistem Laneno ulje štiti od bolesti kardiovaskularnog sistema, normalizacije krvnog pritiska, snižava holesterola u krvi. 2. Mršavljenje Omega kiseline koje u sebi sadrži ovo ulje vrlo dobro deluju ako se odlučite za mršavljenje. Upravo zato bi svi koji imaju problema s mršavljenjem obavezno bi trebalo da obrate pažnju na ovaj proizvod. Njega možete dodavati u jogurte i salate ili jesti na žlicu.

3. Žensko zdravlje Laneno ulje deluje na aktiviranje normalnog balansa hormona u organizmu. Drugim rečima, žene će uz pomoć lanenog ulja lakše podnositi menstrualne bolove i menopauzu. 4. Mladost i lepota Osim hranjivih i antibakterijskih svojstava, laneno ulje sadrži i pomlađujuća svojstva, i pomaže za jačanje i gustoću trepavica i obrva, a učinak je puno jači nego kod ricinusovog ulja.

Za rezultate bi trebalo dnevno piti kašičicu-dvije lanenog ulja najmanje dva meseca.

A da li smete da vi koristite ovo ulje, pročitajte ovde

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Foto Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

4 dobre stvari koje će vam se dogoditi ako svakoga dana pojedete po kašiku maslinovog ulja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track