KAŠLJALA JE TOLIKO JAKO DA JE SLOMILA REBRO: Kada je došla u bolnicu lekari ostali u ŠOKU!
Foto: profimedia

neobičan slučaj

KAŠLJALA JE TOLIKO JAKO DA JE SLOMILA REBRO: Kada je došla u bolnicu lekari ostali u ŠOKU!

Život -

Jedna žena (66) iz Masačusetsa je kašljala toliko jako da joj je od naprezanja puklo jedno rebro.

Neimenovana gospođa potražila je lekarsku pomoć nakon što se više od dve nedelje borila sa suvim, neproduktivnim kašljem.Osim toga, doktorima se požalila na bol na desnoj strani tela, gde je imala masnicu koja se protezala od završetka rebara do kuka.

Pregled skenerom otkrio je prelom na devetom rebru, zbog čega se pojavila masnica i zbog čega je trpela bolove, ali i hijatalnu herniju (protruziju gornjeg dela želuca u grudni koš kroz dijafragmu), koja je nastala kao posledica pucanja rebra, stoji u naučnom časopisu "New England Journal of Medicine".

Prva dijagnoza koju su lekari postavili bio je grip, ali kako joj se stanje nije popravljalo, vratila se doktoru. Bila je pozitivna na veliki kašalj, infekciju disajnog sistema, mada se osam godina ranije vakcinisala protiv te bolesti.

Veliki kašalj, pertusis ili magareći kašalj zarazna je bakterijska infekcija pluća i disajnih puteva. Prvi simptomi su slični prehladi, poput curenja nosa, crvenila očiju, bola u grlu i lagano povišene temperature.

Nakon uspostavljene dijagnoze dobila je antibiotike, a posle operacije se potpuno oporavila.

Vest o ovom slučaju objavljena je u "Novom engleskom časopisu medicine" samo nekoliko dana nakon što su britanski lekari upozorili da se ne blokira protok vazduha kroz usta i nos kod kijanja zbog slučaja 34-godišnjeg muškarca s rupturom grla koji je začepio nos i zatvorio usta, pokušavajući da zaustavi kijanje. Suzdržavanjem je razderao meko tkivo u grlu zbog čega je došlo do rupture ždrela.

foto: profimedia

Kurir.rs/DailyMail, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja