IMATE KAMEN U BUBREGU: Ako pijete OVOLIKO vode dnevno kamen u buregu će vas zaobići! Budite sigurni!
Foto: PROFIEMDIA

POMOZITE SEBI

IMATE KAMEN U BUBREGU: Ako pijete OVOLIKO vode dnevno kamen u buregu će vas zaobići! Budite sigurni!

Život -

Poznato je da je voda pravi eliksir zdravlja i života i da može mnogo da pomogne da se izborite sa mnogim zdravstvenim problemima.

Pomoću vode možete da se rešite nesnosnog bola koji izaziva kamen u bubregu.

Kamen u bubregu se stvara iz kristala koji se talože iz mokraće i nakupljaju na unutrašnjim površinama bubrega, a njegovom nastajanju najviše doprinose visoke temperature, razne dijete i anatomske abnormalnosti mokraćnog sistema. Takođe, ako u porodici imate nekoga ko je imao kamen u bubregu veća je verovatnoća da će se pojaviti kod vas.

foto: PROFIEMDIA

Najčešći su oni čiji sastav čini kalcijum i koji se javljaju od 30. do 50. godine života i češći su kod muškaraca, a glavni simptom je izuzetno jak bol.

Najčešće se javlja predveče ili noću i može biti lociran na predelu bubrega, ali može da se širi i prema bešici, kada kamenac počne da se kreće iz bubrega u mokraćni kanal.

Pijte dosta vode

Najbitnija preventivna mera je dovoljan unos vode tokom dana, tačnije, uzimanje više od 2,5 litre tečnosti dnevno, savetuju stručnjaci.

Velika količina tečnosti razređuje mokraću i tako smanjuje koncentraciju opasnih jedinjenja.

foto: profimedia

Ishrana od velikog značaja

Još jedna način da pomognete sebi i rešite se nesnosnih bolova jeste i ishrana.Obilje voća i povrća, integralnih žitarica, orašastih plodova i niskomasnih mlečnih proizvoda, uz ograničenje unosa soli, mesnih prerađevina i zaslađenih napitaka dokazano smanjuje rizik nastanka kamena u bubregu. Smanjen unos životinjskih belančevina smanjuje izlučivanje kalcijuma, oksalata i mokraćne kiseline koji podstiču stvaranje kamenca.

foto: Profimedia

Kurir.rs, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track