PEDIJATAR PITAO SMRTNO BOLESNU DECU U ČEMU SU NAJVIŠE UŽIVALA: Odgovori mališana će vas užasno rastužiti!
Foto: Profimedia

ONI CENE ŽIVOT

PEDIJATAR PITAO SMRTNO BOLESNU DECU U ČEMU SU NAJVIŠE UŽIVALA: Odgovori mališana će vas užasno rastužiti!

Život -

Doktor Alester MekAlpin, koji je svoj život posvetio, sasvim najtežem poslu na svetu - lečenju i brizi dece čije su bolesti napredovale do terminalne faze, sproveo je neobično istraživanje.

Ovaj pedijatar iz Južne Amerike decu od četiri do devet godina pitao je u čemu su najviše uživali za vreme svog boravka na Zemlji. Njihove odgovore objavio je na "Tviteru".

foto: Profimedia

DRUŠTVO, SMEH I LJUBIMCI

Veliki broj dece spomenuo je svoje kućne ljubimce: "Volim Rufusa, njegovo smešno lajanje me uvek nasmeje", "Volim kad se Džini stisne kraj mene i prede", "Bio sam najsrećniji kad sam jahao Džejka na plaži".

JAKO SU ZABRINUTI ZA SVOJE RODITELJE

"Nadam se da će moja mama biti dobro. Izgleda jako tužno", "Tata ne treba da brine. Videćemo se ponovo i to uskoro", "Bog će se pobrinuti za moju mamu i tatu kad mene više ne bude".

OBJASNILI I ZAŠTO VOLE SLADOLED

Kao pedijatar, MekAlpin se često susreće sa pitanjem zašto teško bolesna deca toliko vole sladoled? Postavio im je i to pitanje. Najveći broj dece odgovorio je kako ga vole jer im hladan sladoled pomaže s mukozitisom, upalom mukoznih membrana u ustima koja se javlja kao jedna od nuspojava hemoterapije. Za druge je sladoled omiljeni izvor šećera koji povećava prag bola. Najviše dece ipak je odgovorilo kako je sladoled jednostavno super.

foto: Profimedia

SVI VOLE KNJIGE

Među odgovorima koji su iznenadili je i taj da su skoro svi rekli da vole da čitaju knjige ili vole kad im neko čita. Najviše vole kad im knjige čitaju njihovi roditelji: "Zbog Harija Potera sam još hrabriji", "Volim priče o svemiru", "Kad ozdravim, želeo bih da budem detektiv poput Šerloka Holmsa".

ŽALE ŠTO SU BRINULI O TOME ŠTO DRUGI MISLE

"Moji pravi prijatelji se nisu previše uznemirili kad mi je opala kosa", "Džejn me posetila u bolnici odmah nakon operacije. Uopšte nije primetila ožiljak".

VIŠE OD SVEGA CENE DOBROTU

Pedijatar je napisao da je za skoro sve dobrota najveća vrlina: "Moja baka je tako dobra prema meni. Uvek me natera da se nasmejem", "Džoni mi je dao pola svog sendviča kad nisam pojeo svoj. To je bilo jako lepo od njega", "Najviše volim kad je tu ona draga sestra. Baš je nežna. I onda me manje boli".

SMEH SMANJUJE BOL

"Taj mađioničar je presmešan! Kad su mu pantalone pale na pod, nisam mogao da prestanem da se smejem", "Dečak u krevetu do mog je prdnuo".

PORUKA ZA KRAJ UPUĆENA SVIMA

Doktor je za kraj svim svojim pratiocima na Tviteru dao domaći zadatak: "Budite dobri. Čitajte knjige. Provedite više vremena sa svojom porodicom. Izbijajte šale. Posetite plažu. Zagrlite svog psa. Recite toj posebnoj osobi da je volite. Ove su stvari zbog kojih deca žale što ih nisu stigli raditi češće. Sve ostalo su detalji. I da, jedite sladoled. Kraj".

foto: Profimedia

Kurir.rs/Telegram, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track