NISU VAM POTREBNI LEKOVI: Rešite se upale grla na potpuno PRIRODAN način i to ODMAH!
Foto: Profimedia

efikasno

NISU VAM POTREBNI LEKOVI: Rešite se upale grla na potpuno PRIRODAN način i to ODMAH!

Život -

Sigurno je da ste se barem jednom tokom zime suočili sa infekcijom grla. Zbog toga ste se osećali jako neprijatno i samo ste želeli da je se što pre rešite, iako ovakva stanja posle nekog vremena prolaze sama od sebe.

Bol i peckanje u grlu su česti simptomi koji se mogu osetiti u ovo doba godine, a uglavnom su izazvani virusima ili bakterijama.

Otisak prsta otkriva od čega ćete oboleti. Zato, proverite da li vam preti neka od ovih bolesti.

foto: profimedia

Prestanite da pušite

Pušenje iritira grlo i izaziva suv kašalj, pa bi trebalo da prekinete sa pušenjem bar tokom ovog perioda. Pokušajte da ne budete okruženi duvanskim dimom.

Đumbir

Da napravite pravi eliksir za vaše grlo, potreban vam je koren đumbira. Preko njega sipajte proključalu vodu. Kada se voda ohladi, u nju dodajte sok od limuna i med. Sok od limuna i med ne treba da stavljete u vruću vodu jer gube svoja lekovita svojstva. Ovo pijte nekoliko puta u toku danai ubrzo ćete osetiti olakšanje. Ovi sastojci su prirodni i možete ih koristiti koliko god da vam je potrebno.

foto: Profimedia

Sos od paradajza

Da ublažite sve simptome bolova u grlu ili peckanja, napravite napitak od soka od paradajza i vruće vode, urazmeri 1:1. u taj rastvor možete dodati nekoliko kapi bilo kojeg ljutog sosa (čili sosa i slično). kada se prohladi ispirajte grlo ovim rastvorom. Likopen iz paradajza i kapsaicin iz ljutog sosa su dobri za bolno grlo.

Vlažan vazduh

Udisanje i inhalacija vlažnim vazduhom mogu da vam olakšaju bolove u grlu. Okupajte se vrelom vodom, i nakon toga ostanite u kupatilu i uduišite vrelu paru. Isto to možete uraditi i tako što ćete prokuvati vodu u šerpi, nadnesite glavu nad šerpu i udišite paru. Glavu pokrijte peškirom dok udišete. Nekoliko kapi esencijalnog ulja od mente će dati umirujući efekat vašem kašlju i bolovima u grlu.

foto: Profiimedia

Kurir.rs/Telegraf, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track