URADILI SU JOJ DUPLU MASTEKTOMIJU, IŠLA JE NA HEMOTERAPIJE: Pobedila je rak, onda je nastao PAKAO
Foto: profimedia

LEČENJE JE SKORO UBILO

URADILI SU JOJ DUPLU MASTEKTOMIJU, IŠLA JE NA HEMOTERAPIJE: Pobedila je rak, onda je nastao PAKAO

Život -

Virdžinija Harold, advokat, političarka, koja je živela na farmi i hranila se organski, opisala je agoniju koju je prošla, od dijagnoze raka dojke do opasne infekcije zbog koje joj je život visio na koncu. Vrlo brzo posle rutinske kontrole, Virdžinija je u 47. godini shvatila da ima rak dojke i hrabro se borila sa problemom koji je snašao.

Ginekolog nije odmah prepoznao bolest, iako je ona duboko u sebi sumnjala.

"U vašim godinama promene u dojkama su normalna stvar", rekao joj je, a vrlo brzo desile su joj se tako velike promene da je jedva sačuvala živu glavu.

Tumor je stigao do trećeg stadijuma, kada je mamograf potvrdio da ima kancer. Bio je već veličine teniske loptice i morala je hitno na hemioterapiju.

Ali, onkolozi su onda uočili nešto neobično. Virdžinija nije reagovaal adekvatno na citostatike, pa je morala da ode korak dalje. Operisana je.

foto: profimedia

Dupla masektomija je prošla u redu, ali je imala otok i osip skoro godinu dana.

Lekar je bio u šoku kada je pokazala ruku.

"Samo je izustio da to nije osip nego ozbiljna bakterijska infekcija kože. Oticanje je bilo posledica hroničnog limfedema. Zbog infekcije opet sam završila u bolnici, a 2016. godine ruka mi je toliko natekla da se nisu videli zglob, lakat i kosti. Pobedila sam rak, ali gotovo da su me ubile nuspojave lečenja. Dobila sam limfedem, a sve je počelo kao blaga infekcija. Došla sam dotle da mi život visi o koncu", ispričala je Virdžinija koja je jedan od 40 odsto žena kojima se posle masektomije limfa skuplja i pravi novi zdravstveni problem.

"Godinu dana konstantno sam pila antibiotike, nosila kompresu i u tom trenutku sam zaista mislila da moj život više nikada neće biti isti. Za mene je to bilo gore od saznanja da bolujem od kancera, jer sam to vrlo brzo i takoreći lako rešila", kaže ova Engleskinja.

Kurir.rs/Dejli mejl/Foto Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track