OBRATITE PAŽNJU: Ovih 5 signala nikako nemojte ignorisati! Možda imate OVU bolest!
Foto: profimedia

mislite o svom zdravlju

OBRATITE PAŽNJU: Ovih 5 signala nikako nemojte ignorisati! Možda imate OVU bolest!

Život -

Dijabetes je moderna bolest koja svakodnevno pogađa sve više ljudi širom sveta.

Zabrinjavajuće je i što taj broj raste iako mnogim ljudima nije dijagnostikovan jer su simptomi bolesti podmukli pa se dijagnoza teže utvrdi.

Ove signale nikako nemojte ignoristati:

"Žene često previde neke znake. Recimo, najčešće povezuju probleme sa bešikom i bubrezima ako često idu u toalet a to je jasan znak da postoji problema sa regulisanjem nivoa šećera u organizmu", kaže za "Womans Helath" endokrinolog Porani Gundan iz Bostonskog Urgentnog Centra.

Dijabetes tipa 2 ako se ne leči može ozbiljno da naruši zdravlje i izazove razne komplikacije od bolesti srca, oštećenje nerava do demencije.

Žeđ

Mnogi pacijenti koji ne znaju da imaju dijabetes osećaju snažnu žeđ i stvar pogoršavaju tako što često piju sokove. Što je samo dodavanje ulja na vatru jer su sokovi prebogati šećerima.Simptom dehidracije je tamniji urin.

foto: Profimedia

Zadah

Suva usta zbog nekontrolisane žeđi ga izazivaju i ukazuju da biste trebali da posetite lekara. Četso zadah može biti slatkast.

Zamućen vid

Slabiji vid je čest simptom kod žena.

Mokrenje

Kada imate višak šećera u organizmu vaše telo instinktivno pokušava da ga se oslobodi. Mokrenje je jedan od najefikasnijih načina. Ako često bez razloga idete u toalet, pogotovo noću obavezno uključite radare i posmatrajte svoj organizam. Posetite lekara da obavite potrebne kontrole.

Umor

Osećaj iscrpljenosti je još jedan pokazatelj dijabetesa. Isto kao i kod preterane potrebe za hranom, dehidracija i nedostatak šećera u organizmu može da dovede do manjka energije.

foto: profimedia

Kurir.rs/WomansHealth, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track