DANAS U EMISIJI DR KURIR UŽIVO SA NUTRICIONISTOM S dr Marijom Anđelković razgovaramo o ishrani sportista pre i posle treninga!
Foto: Promo

INTERAKTIVNA ORDINACIJA

DANAS U EMISIJI DR KURIR UŽIVO SA NUTRICIONISTOM S dr Marijom Anđelković razgovaramo o ishrani sportista pre i posle treninga!

Život -

Ishrana značajno utiče na sportske rezultate. Rezultati jednog sportiste i te kako mogu da zavise od kvaliteta, količine kao i vremenskog unosa ishrane. Naravno u ovome ne postoji magična formula koja bi mogla da se sprovede kod svakog sportiste. Nepravilna ishrana sportista uzrokovana je nedovoljnom edukacijom o ishrani, nerazvijenim kulinarskim veštinama, finansijskom ograničenošću u izboru namirnica i nedostatku vremena za spremanje hrane. Kao posledica toga sportisti imaju varijacije u telesnoj masi, monotonu ishranu bez svih grupa namirnica, preskakanje obroka i velikih razmaka između obroka i nedovoljan unos vode i tečnosti. Opšta zdravstvena, ali i sportska sposobnost vremenom postaju ugrožene zbog nepravilne ishrane. Upravo iz navedenih razloga sportisti Srbije sve cesce traze savet o pravilnoj ishrani i suplementaciji, dok se na drugom mestu nalaze oni koji hoce da smanje ili povećaju telesnu masu.

O ovom problemu u današnoj emisiji Dr Kurir govoriće dr Marija Anđelković, koja je jedna od retkih stručnjaka u Srbiji, koja ima diplomu iz oblasti sportske nutricije i koja od 2011. godine koordiniše rad tima stručnjaka u Centru za sportsku ishranu i suplementaciju gde je učestvovala u pravljenju programa ishrane i suplementacije za oko 200 profesionalnih i vrhunskih sportista Srbije.

Emisiju pratite uživo od 14 sati na sajtu Kurir.rs, Jutjub kanalu i Fejsbuk stranici Kurira, gde gošći možete direktno postavljati pitanja.

Voditelj: Slaviša Veselinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track