OVO TREBA DA ZNATE PRE NEGO ŠTO POJEDETE JAJA: Koja opasna bolest vreba iz ove namirnice
Foto: Shutterstock

Da li ste napravili haos u organizmu

OVO TREBA DA ZNATE PRE NEGO ŠTO POJEDETE JAJA: Koja opasna bolest vreba iz ove namirnice

Život -

Jaja su za mnoge neophodna namirnica u svakodnevnoj ishrani, a bogata su vitaminima, mineralima i proteinima, piše Lepa & srećna.

Ako redovno jedete jaja, u organizam unosite dozu vitamina A, vitamina B i B-12, vitamin D, joda i folne kiseline. Iako su jaja puna hranljivih materija, ako ih jedete previše možete uzrokovati veliki zdravstveni problem. Jaja sadrže holesterol, a visok holesterol dovodi do zakrčenja arterija i srčanog udara. Međutim, holesterol koji unosimo preko jaja je dobar holesterol i sve dok jedemo jaja u normalnim količinama nema razloga za paniku.

Stručnjaci ističu da je najbolje jesti kuvana ili poširana jaja bez soli, jer ćete tako smanjiti broj kalorija, a iskoristićete hranljive materije. Dokazano je da ukoliko jedete 1 do maksimalno 3 jajeta dnevno, nema potrebe da brinete. Količina dozvoljenih jaja zavisi od osobe do osobe, pa oni sa visokim holesterolom, dijabetesom ili bolesnim želucem treba o ishrani da se posavetuju sa lekarom koji će im prepisati detaljan jelovnik.

PROČITAJTE JOŠ:

5 ZNAKOVA DA SE U TELU RAZVIJA RAK DEBELOG CREVA

OVO SU ZNAKOVI DA IMATE ALCHAJMEROVU BOLEST

OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA RAK KRAJNIKA

Kurir.rs/Lepa & srećna/Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track