U VAŠEM TELU SE TALOŽI OPASNA MAST OKO JETRE I BUBREGA: Ova 3 napitka odmah prestanite da pijete
Foto: Shutterstock

Sprečite bolest

U VAŠEM TELU SE TALOŽI OPASNA MAST OKO JETRE I BUBREGA: Ova 3 napitka odmah prestanite da pijete

Život -

Masnoća u krvnim sudovima, na predelu stomaka i oko vitalnih organa može uzrokovati opasne posledice po zdravlje, piše Lovesensa.

Jedini način da se oslobodite rizične masnoće jeste da se osvestite i shvatite šte svakodnevno jedete i pijete.

Viscelarna masnoća čini da budete "debeli iznutra", odnosno nalazi se duboko u trbušnoj duplji i oblaže organe poput jetre, bubrega, srca i pankreasa. Ova masnoća može da izazove rizična srčana oboljenja i dijabetes tipa 2, a promena režima ishrane je jedini način da se oslobodite zaliha masnoće. Istraživanja su pokazala da šećer može da bude poguban po metabolizam.

Šećer sadrži glukozu i fruktozu, a velika količina fruktoze može metabolizovati samo jetra. Kada je jetra preopterećena fruktozom, ona je pretvara u masti koje se talože iznutra. Stručnjaci preporčuju da izbacite sledeća tri pića ako želite da sačuvate zdravlje i smanjite masnoću u organizmu, a to su: voćni sokovi, gazirani sokovi i sportska pića koja sadrže veliku količinu šećera. Masnoća se možete rešiti i putem vežbanja, ali morate biti pažljivi, jer vežbe za dobijanje mase ne pomažu da se rešite masnoće koja se taložila iznutra. Kod ovog problema pomažu vežbe poput aerobika, šetnje, trčanja i plivanja.

PROČITAJTE JOŠ:

CIMET SPREČAVA MNOGA OBOLJENJA - EVO KAKO SE PRAVILNO KORISTI

AKO VIDITE OVO NA VRATU, HITNO KOD LEKARA

NAPITAK OD JEDNOG ZAČINA POMAŽE DA BRZO SMRŠATE

Kurir.rs/Lovesensa/Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja