ŠTA NAS ČEKA OD KONCERTA OVOG LETA: Od Josipe Lisac do Kilersa!
Foto: Damir Dervišagić

Bogata muzička ponuda

ŠTA NAS ČEKA OD KONCERTA OVOG LETA: Od Josipe Lisac do Kilersa!

Exit 2018 -

Za ljude koji vole žive svirke i nastupe ponuda ovog leta biće za pamćenje.

U Novi Sad nam stižu Kilersi, na Gitarijadu Kalt, u Kragujevac Josipa Lisac, a na Ušće britanski elektro sastav Ejžen dab fandejšen.

foto: Profimedia

Nova omiljena destinacija za koncerte u Beogradu je Tašmajdan. Prvi će već u subotu zapevati Sinan Sakić, a naredni dana stiže Darko Rundek (15. jun) i Parni Valjak (24. jun).

foto: Dragana Udovičić

U avgustu ćemo se preseliti na Ušće gde se održava najveći pivsko-muzički festival u ovom delu Evrope, od 16. do 20. avgusta, a otvoriće ga britanski sastav Ejžen dab fandejšen.

ADF neguje dab zvuk pod snažnim uticajem pank-rok kulture i tradicionalnih ritmova. Do sada su objavili 14 albuma, a njihove nastupe odlikuje velika energija, koju će beogradska publika prvi put osetiti na Ušću, i to besplatno. Ljubitelje domaćeg zvuka obradovaće koncert Riblje čorbe. Ostale goste organizatori drže još u tajnosti.

Na ovogodišnje izdanje Lovefesta od 3. do 5. avgusta u Vrnjačku Banju stiže rok legenda Goran Bare sa svojim bendom Majke. Kultni hrvatski sastav okupljen u novom ruhu tokom nastupa osim svima poznatih hitova, predstaviće i novi singl.

Tokom tri festivalska dana nastupiće i legende panka KBO! i Goblini, rege sastavi Del Arno Bend i Hornsmen Coyote, Lira Vega, Popečitelji, Ničim Izazvan, kao i sastav koji sebe opisuje kao tehnički prekvalifikovan folk-metal bend iz Novog Sada i legendarnu super-grupu Pero Deformero. Za ljubitelje indi zvuka sviraju Obojeni program, Artan Lili i dvojac Ti.

Ovogodišnja Zaječarska Gitarijada bogatija je za još jednog stranog headlinera - 1. jula na Kraljevici nastupiće legendarni škotski bend Nazareth. Prve, domaće večeri, binu ravnopravno dele Riblja Čorba i Bajaga i Instruktori; u subotu 30. juna prošlogodišnji pobednici Gitarijade, Hadži prodane duše, imaće čast da budu specijalni gosti čuvenoj grupi The Cult, koja promoviše aktuelan album "Hidden City".

Najveća koncertna atrakcije stiže na Egzit festival. Jedan od najpopularnijih američkih bendova Kilersi sviraće 5. jula na "nultom danu" ovogodišnjeg festivala. Publiku i ostala četiri dana očekuje dobar provod sjajni koncerti i nastupi di-džejeva.

Legendarni treš metal bend Anthraks nastupiće prvi put u Srbiji 22. juna na Arsenal Festu u Kragujevcu. Uvertira za novo izdanje biće koncert Josipe Lisac, u okviru turneje kojom proslavlja 50 godina karijere, na Svetski dan muzike 21. juna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track