ČUVENA GLUMICA VRAĆA SE POSLE 33 GODINE NA DOMAĆU SCENU! Veliki povratak Mirjane Joković, a ovo je glavni razlog!
Foto: Promo

novi film

ČUVENA GLUMICA VRAĆA SE POSLE 33 GODINE NA DOMAĆU SCENU! Veliki povratak Mirjane Joković, a ovo je glavni razlog!

Kultura -

Glumica Mirjana Joković je krajem osamdesetih i početkom devedesetih bila jedna od najtraženijih glumica, kada se iznenada povukla, a sada se vraća u bioskope s novim filmom "Živi i zdravi" reditelja Ivana Marinovića.

Tokom rata devedesetih odselila se u Los Anđeles, gde je glumila u nekoliko tamošnjih filmova, a danas je nastavnik glume na Kalifornijskom fakultetu umetnosti, u blizini Holivuda. Nakon pauze od 33 godine, glumica se vraća sa ulogom u komediji koja je snimljena na Crnogorskom primorju.

film Živi i zdravi
foto: Maja Medić

- Volim da se smejem, ali se ne smejem lako. Kada sam pročitala scenario za film "Živi i zdravi", bio je prisutan ne samo jedan dublji smeh već se osećala ogromna ljubav prema ljudima o kojima Ivan govori, prema mentalitetu koji je toliko tačan da je univerzalan - rekla je Mirjana Joković i dodala:

- To je za mene postao izazov - kako napraviti ovu priču bogatom, blesavom i drugačijom od drugih, a da se provuče jedna crta ozbiljnosti u vezi sa životnim dilemama s kojima se likovi u ovoj priči susreću.

film Živi i zdravi
foto: Maja Medić

Centralni događaj u priči je svadba, kada mlada dva dana pred događaj ipak odluči da ne želi da se uda. Zaplet nastaje kad mladoženjin otac odbije da se venčanje otkaže.

Glumačku ekipu čine imena iz celog regiona, među kojima su Tihana Lazović, Goran Slavić, Goran Bogdan, Snježana Sinovčić Šiškov, Momčilo Pićurić, Mirjana Joković, Dejan Đonović i Dragana Dabović.

film Živi i zdravi
foto: Maja Medić

Film predstavlja crnogorsku koprodukciju s još pet zemalja, među kojima su producentske kuće iz Srbije, Češke, Hrvatske, Severne Makedonije i Slovenije. Projekat je već u toku razvoja osvojio dve nagrade: "Kšištof Kješlovski" za najbolji scenario na Kanskom festivalu i Ekseles avord u okviru Sarajevskog filmskog festivala. Premijera filma se očekuje u toku 2023. godine.

Kurir.rs

Bonus video:

00:56

Inostrani horor film snimljen na brojnim lokacijama u Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track