OD POGLEDA ČASNE SESTRE I NAJHRABRIJI SE ZALEDE: Ovako privatno izgleda glumica koja je u Dari iz Jasenovca igrala mučiteljku dece
Foto: Branimir Milovanović

BILO JOJ JE TEŠKO DA ODIGRA

OD POGLEDA ČASNE SESTRE I NAJHRABRIJI SE ZALEDE: Ovako privatno izgleda glumica koja je u Dari iz Jasenovca igrala mučiteljku dece

Kultura -

Iako se glumom bavi od malih nogu, glumica Tatjana Kecman se posebno istakla u ulozi časne sestre u potresnom filmu "Dara iz Jasenovca".

Lik časne sestre koji je tumačila Tatjana Kecman zasnovan je na istorijskoj ličnosti, upravnici logora Barti Pulheriji, ozloglašenoj zbog svog odnosa prema deci koja su tamo bila zarobljena.

Tatjana Kecman
foto: Kurir Televizija

- Probala da nađem zrno čoveka u njoj. Moja uloga je mala. Imala sam u glavi da i ona živi u ogromnom strahu jer je samo smrt okružuje, što je, naravno, ne opravdava - izjavila je Tatjana, koja je u privatnom životu atraktivna plavuša neobično svetlih očiju.

Natasa Drakulic, Ana Lecic, Tatjana Kecman
foto: Printscreen/Kurir televizija

Glumica Tatjana Kecman rođena je 1969. godine u Bihaću, a pred kamere je prvi put stala u seriji „Osma ofanziva“, snimljenoj krajem sedamdesetih. Studije je započela u Sarajevu, a diplomirala u Beogradu, u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Pre nego što je snimila „Daru iz Jasenovca“ gledali smo je u serijama „Ubice mog oca“, „Vojna akademija“, „Žigosani u reketu“. Sa početkom pandemije odlučila je da napravi pauzu, o čemu je za portal „Svet Australija“ rekla:

Tatjana Kecman, Tanja Kecman
foto: Sonja Spasić

‒ Od kada sam stala na pozorišnu scenu, 1990. godine, moja najduža pauza bila je mesec dana. Na sceni sam bila i za vreme bombardovanja, i tokom trudnoća, i kada sam bila u gipsu, i bolesna, sa zdravstvenom legitimacijom u džepu kostima za slučaj da mi pozli i da moram u Hitnu... Eto, sad ne igram. Imam vremena na pretek, pa se osećam kao da živim nečiji život, tuđi. Pozajmila sam ga i jedva čekam da ga vratim. Šalim se, naravno. Dobar je ovaj život, privatno sam ispunjena i srećna.

(Kurir.rs/ Hello.rs)

Bonus video:

03:36

TATJANA KECMAN BI ANA LEČIĆ U SCENIRANJU: Nisu se DVOUMILE da li će prihvatit ulogu u Dari (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track