SIN OLIVERE KATARINE POSLE 10 GODINA U BEOGRADU: Njegove slike u kolekciji ima i glumica ŠERON STOUN, a evo kako DANAS IZGLEDA
Foto: Damir Dervišagić

postigao veliki uspeh u svetu

SIN OLIVERE KATARINE POSLE 10 GODINA U BEOGRADU: Njegove slike u kolekciji ima i glumica ŠERON STOUN, a evo kako DANAS IZGLEDA

Kultura -

Izložba "Povratak Beogradu" slikara Maneta Šakića biće otvorena sutra u 19 sati časova u Muzeju grada Beograda, uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije i Fondacije "Saša Marčeta".

Reč je o izuzetnom umetniku, čija se dela nalaze u domovima mnogih kolekcionara i poznatih ličnosti poput Šeron Stoun, muzičara Maksvela i Najla Rodžersa, britanske dizajnerke Dafne Ginis.

Slika 'Feniks' koja će se naći na izložbi
Slika "Feniks" koja će se naći na izložbifoto: Privatna Arhiva

- Izložba najavljuje Manetov povratak beogradskoj publici i likovnoj sceni, sa koje je izostajao gotovo deset godina. Monumentalna po svom karakteru i formatima, ova postavka nam nudi katarzični susret ne samo kroz povratak gradu u kom je rođen već i kroz duboku vezu, ukorenjenu u poreklo, tlo, u ono što jeste i što tek treba da bude - rekla je Ksenija Samardžija, direktorka Fondacije "Saša Marčeta".

Mane Šakić
foto: Gordana Kojić

Mane Šakić rođen je 1971. godine u Beogradu kao prvo i jedino dete glumice i pevačice Olivere Katarine. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti, u klasi profesora Momčila Antonovića, a 1999. odlazi u Španiju. U Srbiju se vraća 2009. godine, a prvu izložbu otvara godinu dana kasnije u galeriji "Ozon".

Uživa da izlaže na javnim atipičnim mestima poput Kalenić pijace, Titove banket sale starog hotela "Slavija", a učestvovao je i na aukciji u Monte Karlu, u organizaciji Fondacije princa Alberta od Monaka.

(Kurir.rs)

Bonus video:

07:40

SEVERINI DA SE ZABRANI ULAZ U SRBIJU: Olivera Katarina besna na CAJKU- Srpkinje se nisu tako PRIMITIVNO PONAŠALE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track