"OVO ĆE SADA BITI NAJTEŽE": Dragan Ilić na ivici suza satima pričao o Gorici! Odjava emisije odjeknula Srbijom "Goco, čujemo se"
Foto: Printscreen

jedva smogao snage da govori

"OVO ĆE SADA BITI NAJTEŽE": Dragan Ilić na ivici suza satima pričao o Gorici! Odjava emisije odjeknula Srbijom "Goco, čujemo se"

Kultura -

Teško da je neko danas mogao da sluša dobro poznatu emisiju "Buđenje" bez knedle u grlu. Nije bila posvećena slušaocima, već njoj - velikoj Gorici Nešović. A Dragan Ilić... jedva da je smogao snage da govori, a govorio je lepše neko ikada jer o Gorici se ne može drugačije.

Gorica Nešović
foto: Printscreen/Youtube/RTS

Gorica Nešović preminula je juče u 59. godini, a njen dugogodišnji kolega Dragan Ilić obećao je da će doći na posao i da će puna četiri sata pričati o njoj, puštati njene pesme i prisećati se zajedničkih trenutaka. "Jutro za Goricu i one koji prisluškuju".

I mogli smo da se nasmejemo mnogo puta danas u emisiji, jer smo čuli mnoge anegdote vezane za Goricu kojih se Dragan seća kroz osmeh.

- Kad postoji sličnost onda se rađa rivalitet. Gorica i Madona su bile slične, u nekom trenutku su bile kao dvojnice, mnogo su ličile jedna na drugu. U tom periodu je Gorica i bila na njenom koncertu. Gorica je često kroz šalu volela da kaže da je visoka plavooka žena od 185 centimetara. A verujte bila je visočija od Madone, pa barem pet centimetara - prisetio se Ilić i prikladno priči pustio Madoninu stvar.

Dragan Ilić
foto: Printscreen

U ovoj emisiji smo mogli da saznamo i kako je Gorica doživljavala kada joj gosti na radiju kasne.

- Nikad neću zaboraviti kada je pozvala Dada Topića koji je obećao da će da dođe. U nekom trenutku se javio da će da kasni, a onda smo upalili televizor i videli da ju je Dado ispalio jer je otišao na gostovanje kod Žike Šarenice. Smejali smo se do iznemoglosti - rekao je Ilić, a onda dodao:

- Slično je bilo i sa Radetom Šerbedžijom. Gorica ga čeka, nema Radeta, zakasnio je onako dobrano. Kada je došao, Gorica ga je onim njenim glasom pitala: "Pa, gde se", a on je nonšalantno odgovorio: "Ma pustimo sad to".

Tokom emisije, Dragan je otkrio i koje je slavne ličnosti Nešovićeva volela i cenila.

Na spisku je bio Zoran Predin, frontmen slovenačke grupe Lačni Franc, kao i gitarista Rolingstonsa Kit Ričards.

Dragan je rekao da mu je Gorica za rođendan poklonila fotografiju Kita Ričardsa sa zimskom kapom, jer je on zimsko dete. Naveo je da je Nešovićeva volela i glumca Gerija Oldmana, te da je fotografiju glumca imala kao skrinsejver na kompjuteru.

U njenu čast puštene su pesme "Eileen", koji izvodi Kit Ričards, a budući da je volela mačke, u emisiji se mogla čuti i pesma "Cat people" Dejvida Bouvija.

Dragan je takođe napomenuo da su on i Gorica želeli da vide Nila Janga uživo, čak su i ljudima iz organizacije Egzita svojevremeno sugerisali da ga dovedu u Novi Sad, zajedno sa Vanom Morisonom, da bi njih dvojica održača koncert.

Nadalje, iz njenog života je otkriveno da je volela Kita Ričardsa i Gerija Oldmana. Takođe, nije previše volela svoje ime pa je maštala da ga promeni u Nina. To je bio njen alter-ego.

Gotovo cela emisija je bila setna, ali i lepa. Mnogo dobrog zvuka i zanimljivih anegdota iz života voditeljke. Do kraja. Odjava je ta koja je odjeknula Srbijom.

Gorica Nešović
foto: Printscreen/Youtube/RTS

- Ovo će sada biti najteže. Treba da odjavim emisiju. Gorica je dosta pisala, ja sada ovo ne bih mogao da pročitam, poslednja njena priča se zove "Život". Jako je teško da kažete kako da se završi program i sa kojom pesmom da ispratim Goricu. Jedan takav rastanak smo imali sa Vladom Divljanom. I on i Gorica nikad nisu hteli da pokazuju da im nije dobro, uvek su govorili da se dobro osećaju, a kada ih pitaš zašto neće da kažu istinu, uvek je bilo isto: "Da ne smaram".

Znam da nas sluša i sa ovom pesmom završavam današnje buđenje. Ništa Goco, čujemo se u ponedeljak u šest - završio je drhtavim glasom Ilić.

Emisija je završena numerom Vlade Divljana "Odnesi me".

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

00:14

Sahrana Kornelija Kovača na novom groblju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track