CECA BOJKOVIĆ NIJE TREBALO DA BUDE EMILIJA POPADIĆ U BOLJEM ŽIVOTU! Uloga je bila namenjena OVOJ glumici, ali je ona ODBILA!
Foto: Ustupljene fotografije, Ata images

neverovatno

CECA BOJKOVIĆ NIJE TREBALO DA BUDE EMILIJA POPADIĆ U BOLJEM ŽIVOTU! Uloga je bila namenjena OVOJ glumici, ali je ona ODBILA!

Kultura -

Svetlana Ceca Bojković iza sebe ima veoma bogatu karijeru, ali jedna uloga je najviše obeležila njen glumački rad. Naravno, u pitanju je Emilija Popadić iz legendarne serije "Bolji život".

Svetlana Bojković
foto: Damir Dervišagić

Međutim, ta uloga nije trebalo da pripadne njoj već Dari Džokić. Dara je ulogu u seriji reditelja Aleksandra Đorđevića i scenariste Siniša Pavića odbila.

Glumica zbog obaveza u pozorištu nije mogla da se prihvati posla, a angažman na projektu TV Beograd kasnije je proslavio njene koleginice Svetlanu Bojković, Lidiju Vukićević i druge. Dara je tada imala tek tridesetak godina i mogla je da igra i Emiliju i Violetu Popadić.

- Odbila sam „Bolji život“, što se ne zna. Trebalo je da igram jednu od glavnih uloga. Ne znam kako to da objasnim. Radila sam tada mnogo u pozorištu. Uopšte nisam bila svesna koju će gledanost imati ta serija. Ne kajem se ni zbog jedan svog postupka. Tako je trebalo da bude - rekla je Dara Džokić gostujući u jednoj TV emisiji.

Dara Džokić
foto: Damir Dervišagić

Jedna od najlepših srpskih glumica na televiziju je ušla u "Povratku otpisanih", gde je poginula na kraju sedme epizode. Odigrala je veliki opus uloga Crnogorki na televiziji, iako je rođena u Beogradu i nema veze s Crnom Gorom.

Inače, Dara je dve i po decenije je bila u braku sa čuvenim novinarom Bogdanom Tirnanićem. Preminuo je 2009. godine, a ona njegovu smrt nikada nije prebolela.

Bogdan i Dara su se upoznali u Klubu književnika, a prema brojnim tvrdnjama to je bila ljubav na prvi pogled.

Dara Džokić
foto: Damir Dervišagić

- Pojavio se tačno kada je trebalo. Ja sam ga upoznala tako što sam ga čitala i nisam ni sanjala da ću se zaljubiti. Bila sam mlada, dosta toga me je naučio i rekla bih da me je na neki način dovršio. Umela sam da prepoznam ono što meni treba u životu. Naučio me je šta je sloboda mišljenja i da je suština u tome da imaš svoj ugao, i da je način na koji ti posmatraš stvari ono što je dragoceno - pričala je svojevremeno i dodala:

Dara Džokić
foto: Pritnscreen/RTS

- Fenomenalno je pisao o životu, filmu i politici. Pisao je mnogo, svakodnevno, i to mu je bilo kao disanje. Dopunjavali smo se i indirektno uticali jedno na drugo. Bio je filmski kritičar, ali o meni nikada ništa nije hteo da kaže. Kad bih ga pitala šta misli, govorio je da prema meni nije objektivan. Vrlo dobro smo se razumeli i kada nismo razgovarali. Razumeli smo se u ćutanju, na pogled, a to je najlepše u jednom odnosu - rekla je svojevremeno glumica.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:31

MLADA GLUMICA JE AMBASADORKA PLESA OKO ŠIPKE?! Otkrila da uživa u tome: To jeste erotično, ali u tome postoje takmičenja!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track