Najnovije vesti

TRAGEDIJA LEGENDARNE SRPSKE GLUMICE: Muškarac kog je volela se UTOPIO, do smrti nosila CRNINU, našli je MRTVU na PRLJAVOM DUŠEKU
Foto: Printscreen/RTS

TRAGIČNA ŽIVOTNA PRIČA

TRAGEDIJA LEGENDARNE SRPSKE GLUMICE: Muškarac kog je volela se UTOPIO, do smrti nosila CRNINU, našli je MRTVU na PRLJAVOM DUŠEKU

Kultura

Glumica Sonja Savić ostavila je dubok trag u jugoslovenskoj kinematografiji, a samo neka ostvarenja u kojima ju je publika s ovih prostora zavolela su "Šećerna vodica", "Braća po materi", "Majstor i Šampita"...

Njen kraj je bio tragičan - pronađena je mrtva u stanu u kojem je od nameštaja bio samo dušek. Ležala je na dušeku, okružena špricevima, a istragom je utvrđeno da je preminula od prevelike doze narkotika.

Imala je samo 43. godine.

Njena životna priča je bila teška. Ljubav njenog života bio je džez pijanista, Vlajko Lalić.

Sonja Savić
foto: Printscreen/Youtube/ Oblomov

Njih dvoje su se upoznali dok je Sonja bila još tinejdžerka. Svi su znali da je ona maštala da će se za njega udati i da će mu izroditi decu. Sve se preokrenulo nakon njegove prerane smrti 1990. godine, kada se, usred oluje, utopio na jedrenju.

"Dok sam bila mlada, često sam zamišljala kako ću imati brak i porodicu sa čovekom koga beskrajno volim i kome ću se potpuno posvetiti. Imala sam veliku ljubav. Otkako je on otišao iz mog života, kada sam imala dvadeset devet godina, sebe smatram udovicom", govorila je Sonja.

Sonja Savić
foto: Jugoslovenska Kinoteka, Ustupljene fotografije

Ona je mesecima kasnije bila u depresiji zbog Lalićeve smrti. Nedugo nakon toga, otišla je u Sloveniju, gde je provela narednih deset godina, a po povratku u Srbiju vratila se glumi, ali to je bilo daleko manje zapaženo u poređenju sa periodom nakon Vlajkove smrti.

Vlajko Lalić je bio klavirista inspirisan džez notama sedamdesetih i osamdesetih godina. Prognozirali su mu sjajnu karijeru, baš kao i Sonji, da nije mlad stradao u brodolomu, spašavajući drugove, između Venecije i Rovinja.

Vlajko je rođen je u Zagrebu. Njegov otac bio je jedan od najvećih srpskih pesnika 20. veka, Ivan Lalić. Vlajko je dobio ime po dedi, koji je svojevremeno bio član Mlade Bosne, dok je u godinama nakon Prvog svetskog rata, ostavio trag kao izuzetan novinar.

Vlajko je bio jedan od najcenenjenijih džez muzičara u Jugoslaviji. Zbog prerane smrti, nažalost, nije ostavio za sobom mnogo studijskih snimaka. Međutim, neki od radova su sačuvani.

Sonja Savić
foto: Printscreen

Sonja je pronađena mrtva 2008. godine, u Kursulinoj ulici, u svom stanu, na Vračaru. Zvanični izveštaj obdukcije pokazao je da je Sonja preminula usled prevelike doze narkotika, a informacija koja je duboko potresla javnost jeste da je Sonja pronađena u stanu koji, osim prljavog dušeka, nije imao drugi nameštaj.

(Kurir.rs)

Bonus video:

BOLEST ME PROMENILA: Glumica iskreno o teškim situacijama kroz koje je prošla u životu
00:23

BOLEST ME PROMENILA: Glumica iskreno o teškim situacijama kroz koje je prošla u životu

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja