Najnovije vesti

DVADESET DANA PRED SMRT ISPUNIO JE SEBI ŽIVOTNU ŽELJU: Marinko Madžgalj je jednu stvar DUGO želeo da uradi, uspeo je tek pred kraj
Foto: Dragan Kadić

SEĆANJE

DVADESET DANA PRED SMRT ISPUNIO JE SEBI ŽIVOTNU ŽELJU: Marinko Madžgalj je jednu stvar DUGO želeo da uradi, uspeo je tek pred kraj

Kultura

Marinko Madžgalj napustio nas je pre tačno sedam godina izgubivši bitku s opakom bolešću, a njegove uloge i sećanje na njegov šarm, energiju i životnu radost će zauvek ostati.

Marinko Madžgalj preminuo je 26. marta 2016. godine od raka pankreasa, s kojim se borio do poslednjeg dana.

Marinko Madžgalj
foto: Dragan Kadić

"Večiti dečak", kako su ga mnogi zvali, ostaće upamćen po brojnim ulogama na filmu i u pozorištu, a njegovi bliski prijatelji i članovi porodice i dalje se ne mire sa velikim gubitkom.

Marinku je 2015. godine dijagnostikovan rak pankreasa, a o bolesti nije želeo da govori čak ni svojim najbližima. Usledila je prva operacija, a taman kada se pojavila nada da se njegovo zdravstveno stanje popravlja, usledile su teške vesti.

Marinko Madžgalj
foto: Dragan Kadić

Lekari su mu saopštili da mu je ostalo još tri meseca života, a od tog momenta Marinko se trudio da svaki trenutak maksimalno iskoristi i radi ono što najviše voli.

Dok je išao na hemoterapije, uspevao je da snima seriju u Crnoj Gori, a trudio se da što više vremena provodi sa porodicom.

Upravo tada odlučio je da ostvari svoju dugogodišnju želju, koja je ujedno bila i poslednja.

Marinko Madžgalj
foto: ATA Images

Naime, Marinko je dvadeset dana pred odlazak na večni počinak uradio ono što je dugo želeo - krstio se u manastiru Ostrog.

Samo tri nedelje nakon toga, 26. marta 2016. godine, izgubio je tešku borbu.

(Kurir.rs/ Republika)

Bonus video:

02:31

MAJKA MARINKA MADŽGALJA U SUZAMA: Ja njega ČEKAM! Nikad neću prihvatiti da nije tu! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja