OVAKO DANAS IZGLEDA PANTIĆEV SIN IZ TESNE KOŽE: Večiti student Branko nastavio je da gradi uspešnu karijeru! Da li ga PREPOZNAJETE
Foto: Printscreen YouTube

nekad i sad

OVAKO DANAS IZGLEDA PANTIĆEV SIN IZ TESNE KOŽE: Večiti student Branko nastavio je da gradi uspešnu karijeru! Da li ga PREPOZNAJETE

Kultura -

Film uz koji su mnogi zavoleli domaću kinematografiju je "Tesna koža". Uz njega odrastali i smejali se do suza, sniman je pre 40 godina. Četiri decenije nakon premijernog emitovanja ovog filma, on je i dalje među najpopularnijim i najgledanijim starim filmovima bivše Jugoslavije.

Ostvarenje je postiglo veliku popularnost i gledanost širom bivše SFRJ, a samo u Beogradu je imao neverovatnih 505.000 gledalaca.

Tesna koža, Gojko Baletić
foto: Printscreen YouTube

Nema ko nije čuo za porodicu mlađeg referenta Mite Pantića, koji je dobio tri nastavka, zbog svoje velike popularnosti. I dok su se ljudi smejali dogodovštinama ove čuvene porodice glumačka ekipa postala je kultna.

Večiti student

Jedan od članova Pantićeve porodice bio je i Branko Pantić,njegov stariji sin kojeg je glumio Gojko Baletić. Poslednji film iz ovog serijala prikazan je 1991. godine "Tesna koža 4", a skoro tri decenije kasnije Gojko je pričao o pomenutoj ulozi u jednom intervjuu.

Tesna koža, Gojko Baletić
foto: Printscreen YouTube

- To je oslikavalo tadašnje vreme i to je bio prvi serijal koji je govorio o porodici, našoj svakodevnici na taj način - rekao je Gojko o "Tesnoj koži" i dodao da je za svoj lik i "večite studente" uvek imao razumevanja.

- Večitih studenata ima još uvek, jer još uvek smo mamini i tatini sinovi, odnosno, mamine i tatine ćerke. Polako, sine, nemoj ti da žuriš. Samo ti to lepo ukrčkaj, završi. Na kraju krajeva, deca danas i kad završe fakultete nemaju šta da rade. Možda je to studiranje i beg od nečega. Završe master, naguraju neke titule, pa onda prodaju gaće po Bulevaru.

Gde je sad?

Gojko Baletić
foto: FIREFLY Promo

I dok se glumačka ekipa rasula i nastavila uspešno da gradi svoje karijere, najstariji Pantićev naslednik je nastavio da se bavi glumom. Publika je imala prilike da ga gleda u popularnim serijama "Bela lađa", "Aleksandar od Jugoslavije", "Urgentni centar", "Gorki plodovi", "Miris kiše na Balkanu", "Šesto čulo", a jednu od poslednjih rola na ekranu zabeležio je u seriji "Pad", rađenoj po motivima knjige Žarka Lauševića, gde je igrao sudiju.

Gojko Baletić
foto: FIREFLY Promo

Pored uloga na velikom platnu i malom ekranu, Baletić je stalni član Narodnog pozorišta u Beogradu od 1985. godine, gde publika redovno uživa u njegovim kreacijama i transformacijama.

(Kurir.rs)

Bonus video:

06:33

TREBA VRATITI DOSTOJANSTVO NARODNOM POZORIŠTU! Bule Goncić najavio korenite promene POŠTOVAĆE SE SRPSKO KULTURNO NASLEĐE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track