Najnovije vesti

JAGOŠ MARKOVIĆ BIO JE VELIKA LJUBAV NAŠE GLUMICE: Zbog njega je došla u Beograd, a evo kako je govorila o njemu
Foto: Zorana Jevtić

JAGOŠ MARKOVIĆ BIO JE VELIKA LJUBAV NAŠE GLUMICE: Zbog njega je došla u Beograd, a evo kako je govorila o njemu

Kultura
19:17h

Slavni reditelj Jagoš Marković iznenada je preminuo u 58. godini, potvrdili su iz Narodnog pozorišta u Beogradu. Marković je u svojoj bogatoj karijeri režirao brojne poredstave, koje su postigle veliki uspeh.

Jagoš Marković
foto: Nemanja Nikolić

Reditelj je da je godinama bio u braku sa glumicom Vanjom Milačić, sve do 2006. kada su stavili tačku na svoju ljubav.

Dramska umetnica progovorila je jednom prilikom o njihovom odnosu, gde je otkrila koliko ga ceni i poštuje.

Vanja Milačić
foto: Nebojša Babić

- Iako se sve završilo na ovaj način, za mene bolno i dramatično, verujem da u budućnosti možemo ponovo da funkcionišemo, ako ne kao muškarac i žena, onda bar kao umetnici. Nezamislivo mi je da prođemo jedno pored drugog kao stranci, da se ne osvrnemo, ne pozdravimo. Želim da taj slučajni susret završimo odlaskom na kafu, pričom o temama koje nas ne vraćaju unazad.

Volela bih da ponovo sarađujem s njim. Pošto je Jagoš veliki umetnik, nesvakidašnjih kreativnih kapaciteta, bilo bi mi zadovoljstvo da budem deo njegovog tima. Mnogo sam naučila od njega, ne samo o pozorištu i drami, već o životu i odnosu između dvoje. Poznajem ga od devetnaeste godine. Izvršio je ključni uticaj na formiranje moje ličnosti i vrednosnih sudova. Zbog toga sam mu večno zahvalna - rekla je svojevremeno Vanja za Gloriju.

Jagoš Marković
foto: Marina Lopičić

Kako je tada otkrila, rastanak sa njim joj je teško pao, ali da je Jagoš Marković za nju uvek bio jedinstve, neponovljiv i šarmantan.

- Nismo se slagali oko nekih stvari. Zamolio me je da napustim stan, što sam i učinila. Ovo je bolno, suviše teško iskustvo za mene da bih javno govorila o detaljima koji su ionako važni samo njemu i meni. Situaciju mi otežava činjenica da tog čoveka još uvek volim. Za mene će on uvek biti jedinstven, neponovljiv. Pamtiću ga kao blagog, šarmantnog, duhovitog, romantičnog, nepredvidljivog, maestralnog kreativca. Otkrio mi je mnoge profesionalne i životne tajne koje bi zauvek ostale skrivene da nisam imala sreću da živim s njim. Jagoš je moja najveća ljubav, nikad to neću kriti. Verovatno i najlepša stvar koja mi se dogodila u životu - rekla je Vanja tada.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track