Najnovije vesti

SIMBOLIKA CRVENE RUŽE NA POSLEDNJEM ISPRAĆAJU ŽARKA LAUŠEVIĆA: Evo zašto se kolege opraštaju od glumca baš uz ovaj cvet (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić, ATAImages

PRETUŽNO

SIMBOLIKA CRVENE RUŽE NA POSLEDNJEM ISPRAĆAJU ŽARKA LAUŠEVIĆA: Evo zašto se kolege opraštaju od glumca baš uz ovaj cvet (FOTO)

Kultura -

Ispraćaj za kremaciju Žarka Lauševića upriličen je danas na Novom groblju u Beogradu. Porodica i prijatelji okupili su se kako bi legendarnog glumca ispratili na večni počinak.

Žarko Laušević, kremacija, Marija Vicković, Nenad Hadži Maričić
foto: Zorana Jevtić

Među prvima na sahranu stigli su: Marija Vicković, Radoš Bajić, Andrija Milošević, Nedeljko Bajić, Viktor Savić, Olivera Viktorović, Jana Bjelica, Nemanja Bjelica, Miki Manojlović, Nebojša Dugalić, Vesna Trivalić, Irfan Mensur, Milan Marić, Petar Benčina, Vesna Čipčić, Branka Petrić, Siniša Kovačević, Ljiljana Blagojević, Dragan Bjelogrlić, Boda Ninković, Nela Mihajlović, Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković, Nataša Ninković, Dejan Lutkić.

Glumci su za svog velikog prijatelja i kolegu nosili bele i crvene ruže, mnogi misle da je to simbolika za njegovu ulogu Petra u filmu "Oficir sa ružom" u kojem je uvek nosio dve ruže, jednu za Ljiljanu, drugu za Matildu.

1 / 15 Foto: Zorana Jevtić

Za tu ulogu, Laušević je dobio Zlatnu Arenu u Puli 1987. godine.

Supruga Anita sa Lauševićevom decom Asjom, Janom i Dušanom u kapeli primala je saučešće.

Podsetimo, Žarko Laušević preminuo je 15. novembra nakon teške i kraće bolesti. Imao je 63 godine. Žarko Laušević rođen je 19. januara 1960. u Cetinju. Bio je srpski i crnogorski filmski i televizijski glumac. Dobitnik je velikog broja nagrada i važio je za jednog od najtalentovanijih glumaca svoje generacije. Bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1982. do 1994. godine.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

00:40

Žarko Laušević svira gitaru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track