Slušaj vest

U dokumentarnoj kulinarskoj emisiji "U potrazi za Meksikom" Eva Longorija se vraća svojim korenima, otkrivajući ukuse, mirise i priče koji čine srž meksičke kulture. Serijal koji je nedavno emitovan na kanalu 24 kičen gledaoce je odveo na strastveno kulinarsko putovanje, a druženje s poznatom glumicom meksičkog porekla nastavljamo i u svima omiljenoj seriji "Očajne domaćice", koja se reprizira na kanalu Star. Dok epizode prve sezone gledamo radnim danima od 00.45, a vikendom od 14.20 obnavljamo gradivo iz osmog ciklusa, sve već godinama zanima da li će kultna serija dobiti dugopriželjkivani nastavak. I upravo ovih dana iz Holivuda stižu sjajne vesti. "Očajne domaćice" posle dve decenije od početka emitovanja dobijaju spinof pod nazivom "Visterija Lejn".

profimedia-0431746091.jpg
Foto: Fresh Cravings / MEGA / The Mega


U razgovoru za TV Ekran Eva otkriva šta je naučila radeći na dokumentarnoj emisiji o Meksiku, kako je lik Gabrijel Solis oblikovao najvažniji deo njene karijere i zašto bi i danas bez razmišljanja uskočila u cipele te glamurozne, tvrdoglave i beskrajno zabavne žene iz predgrađa.


Kako je došlo do ideje da napravite emisiju "U potrazi za Meksikom"?

- Želela sam da se povežem sa svojim korenima, ali ne nostalgijom, već istraživanjem. Meksiko je toliko bogat, raznolik i dinamičan da sam znala da priča ne može stati u jednu knjigu, a kamoli u jedan recept. Hrana je zapravo najbrži način da upoznaš jednu zemlju. Kad jedeš s ljudima, oni ti pričaju i ono što nisu planirali. Hrana otvara dušu.

Koji je ukus iz te emisije ostavio najjači utisak na vas?

- Imali smo jedno snimanje u Oahaki, planinskom selu, gde su nam domaćice pripremile sos mole, star više od sto godina. To nije samo jelo, to je istorija u tanjiru. Setila sam se svoje bake i koliko emocija može da stane u jednu činiju. Suze su mi išle same od sebe. Neke arome pokrenu u tebi čitav život.

eva longoria AP Aurelien Morissard.jpg
Foto: Aurelien Morissard/AP


Kuvate li kod kuće i kakva ste kuvarica?

- O, da! Obožavam i volim da kuvam, ali pod svojim uslovima (smeh). Kad imam vremena i kad kuhinja nije poprište haosa, pripremam jednostavna, domaća jela. Naučila sam da su najbolja ona koja nisu previše komplikovana, ali su pripremljena s ljubavlju. Za mene je kuvanje jedan od retkih trenutaka u kojima zaista usporim i budem prisutna.

Kako danas gledate na "Očajne domaćice"?

- Kao na neku ludu, nezaboravnu vožnju! "Očajne domaćice" su bile televizijski bingo. Likovi su bili živopisni, dijalozi britki, a tema večna. Serija je govorila o prijateljstvu, tajnama, žrtvama i o tome koliko svaka žena u jednom trenutku ima osećaj da mora da balansira između očaja i humora.

profimedia-0137143428.jpg
Foto: TOUCHSTONE TELEVISION - Album /


Da li biste se vratili ulozi Gabrijel Solis ako bi došlo do nastavka?

- Bez razmišljanja! Gabrijel je lik koji me je naučio da su žene istovremeno smešne, ranjive, sebične, hrabre i lude od ljubavi. Ona je bila puna protivrečnosti, i baš zato je bila stvarna. Ako bi došlo do okupljanja, rado bih ponovo nosila one nemoguće potpetice.

Postoji li neka scena koja vam je ostala posebno urezana u pamćenje?

- Uh, ima ih toliko! Ali uvek pamtim scenu kada Gabrijel pokušava da ispeče tortu za ćerkin rođendan i sve krene naopako. Toliko je bila haotična, a istovremeno dirljiva. Jer ispod te šminke i glamura bila je majka koja samo želi da sve ispadne savršeno. A to je, zar ne, univerzalno osećanje?

Zašto mislite da publika i dalje voli tu seriju i vraća se njenim likovima?

- Zato što su žene iz Visterija Lejna ogledala. Možda ne izgledamo isto, ne živimo isto, ali pronalazimo se u njihovim borbama, sitnim pobedama, slabostima. I zato što je serija znala da se šali na sopstveni račun, a to je retkost. Humor je bio alat, a ne maska.

eva longoria EPA Allison Dinner.jpg
Foto: ALLISON DINNER/EPA


Nedavno je potvrđeno da se priprema spinof serije, pod nazivom "Visterija Lejn". Da li ste čuli za projekat i kako reagujete na takvu vest?

- Visterija Lejn je mesto koje nikad nije napustilo mene, čak i kad sam ja napustila njega. Ideja da se novi likovi usele u tu ulicu i da se možda neka vrata ponovo otvore za stara lica zvuči kao odličan miks svežeg i poznatog. Verujem da bi Gabi imala fantastičan drugi čin. Već je tada bila šefica sopstvenog sveta, a sada bih volela da je vidim kao nekoga ko balansira biznis, majčinstvo i, naravno, garderober pun neverovatnih cipela.

Eva u Kanu nosila haljinu od 30 evra, a bila je najlepša

Bela Hadid, Eva Longorija, Irina Šajk, Hajdi Klum i Alesandra Ambrosio na ovogodišnjem Kanskom festivalu Foto:  SplashNews.com / Splash / Profimedia, Lionel Guericolas/MPP / Starface / Profimedia

Šta danas spremate češće, začinjene recepte ili nostalgične priče?

- Uh, volim da ih mešam. Malo čilija, malo uspomena. Mislim da i danas živimo u vremenu kada ženama treba prostor da pokažu ko su bez izvinjavanja. Zato i volim da pravim emisije, projekte i uloge koje slave kompleksnost ženskog iskustva.

Kurir.rs Nikola Dražović