(VIDEO) 3 godine je živeo u kartonskoj kutiji, a onda se setio računa u banci...

Beskućnik

(VIDEO) 3 godine je živeo u kartonskoj kutiji, a onda se setio računa u banci...

Ludi svet -
Džon je živeo tri godine na ulici pošto su mu ukrali lična dokumenta, a onda se setio svog bankovnog računa na koji je potpuno zaboravio

Džon Helinski, 62-godišnji Amerikanac, živeo je u kartonskoj kutiji pored autobuske stanice u Tampi. Život mu se toliko izmenio da je postao uveren da je "nevidljiv". Spavao je ispod klupa u parkovima i nekako uspevao da preživi.

Bankovni račun je otkriven kada su policija i socijalni radnici pokušali da pronađu privremeni smeštaj za Džona , inače rođenog u Poljskoj, u jednom od prihvatilišta.

Službama su bile potrebne njegove podatke za identifikaciju, a informacije o računu su se pojavile kada su tražili njegov datum ruđenja. Banka u kojoj je imao račun je tokom restrukturiranja promenila ime, olakšavajući Helinskome da zaboravi da je uopše otvorio račun.

Helinski je pretpostavio da je ostao bez svega, ali redovno je dobijao socijalnu pomoć koja se nagomilala i omogućila mu da stavi zalog za kuću.

"Obojica smo ostali šokirani kada smo videli iznos. Nismo znali šta da kažemo", ispričao je policajac koji je pomagao Džonu u identifikaciji.

http://www.youtube.com/watch?v=ktay1gaF4LU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track