Turska pita sa povrćem zaludela je ceo svet, pravi se brzo i to bez kora. Sve što je potrebno jeste da sve sastojke sjedinite i zapečete ih u rerni, a mi vam ostavljamo recept kako da je napravite.
Sastojci:
- 2 krompira
- 2 paradajza
- 3 zelene paprike
- 2 mlada luka
- 4 jajeta
- 1 kašičica soli
- 100 g feta sira
- 1 čaša ulja
- 1,5 čaša mleka
- 3,5 šolje brašna
- 2 kesice praška za pecivo
- rendani sir
Priprema:
Krompir, paradajz (obavezno skinite kožicu), zelenu papriku i mladi luk isecite na stitne kocke. Jaja umutite i dodajte povrće, so, seckanu fetu, ulje i mleko. Sve to dobro promešajte i na kraju dodajte brašno i prašak za pevo. Koristite kalup prečnika 32 cm. Namažite ga uljem, sipajte u njega smesu, preko pospite rendani sir i pecite oko pola sata do 40 minuta na 200 °C
Kurir.rs/A.A./PRATİK YEMEK TARİFLERİ
Bonus video: