LJUBOMORNA ŽENA JU JE ŽIVU ZAPALILA ZBOG LEPOTE: Ova Srpkinja imala je 200 operacija, živela dugo s maskom, a sad je prava BOMBA
Foto: Printscreen

NEPREPOZNATLJIVA

LJUBOMORNA ŽENA JU JE ŽIVU ZAPALILA ZBOG LEPOTE: Ova Srpkinja imala je 200 operacija, živela dugo s maskom, a sad je prava BOMBA

Ludi svet -

Dana Vulin (36) je Australijanka iz Perta srpskog porekla za koju je ceo svet čuo pre deset godina kada ju je žena po imenu Natali Dimitrovska isprskala alkoholom po licu, kosi, grudima i stomaku, a potom je hladnokrvno živu zapalila!

Dana je imala osećaj da joj koža otpada sa prstiju i tela, a onda je jedan momak iz obližnje teretane čuo njene krike i pozvao hitnu pomoć.

Dana je provela 30 meseci u bolnici, a onda je pokazala svoje novo "JA" i oduševila svet u televizijskom prenosu. Danas svojim primerom motiviše ljude da je sve moguće!

"Ono što mi se dogodilo je nešto najokrutnije na svetu, ali, nažalost, nisam smela da se oglašavam zbog suđenja. Sećam se da sam bila toliko očajna, zato sada osećam odgovornost da obelodanim svoju priču, s obzirom na to da svi znaju šta mi se dogodilo, da podelim i onu drugu stranu, šta sam sve postigla i da je moj oporavak mnogo više od estetike", rekla je Dana, koja je, inače zadobila opekotine trećeg stepena na 65% tela.

Dana je, inače, magistar medicine i radi u oblasti koja se bavi oporavkom i lečenjem ožiljaka, a otvorila je i svoju kliniku u koju dolaze svi koji imaju problema sa ožiljcima, bilo kakvog porekla da su.

Zbog čega ju je druga devojka živu zapalila?

Natali Dimitrovska bila je ljubomorna, jer je Dana razgovarala s njenim mužem tokom neke kućne zabave. Ljubomorna žena je potom došla kod Dane u kuću, u pratnji svog prijatelja Denijela Stouna želeći "da uništi njeno lepo lice".

"Mahala je rukom polivajući me po licu, rukama, grudima, svuda od struka na gore. Plamen je zahvatio moju ruku i iznenada se sve oko mene pretvorilo u vatru. Bila je svuda: na mojim ramenima, mom golom stomaku, samo su moje grudi bile zaštićene topom od rastegljivog materijala", sećala se.

Vatra se ubrzo proširila po celom Daninom telu, a ona je pokušavala da dozove pomoć. Instiktivno se bacila na pod i počela da se kotrlja kako bi ugasila vatru, ali se vatra samo proširila.

"Bol je bio nepodnošljiv, a dok sam vrištala čula sam Natali i Danijela kako beže kroz klizeća vrata. Smejali su mi se dok sam živa gorela. Jedva sam mogla da mislim od bola. U panici, otišla sam do česme, pokušavajući da ugasim vatru izlivanjem vode na sebe", navela je Dana.

"Plamen se proširio na moju glavu, kosa je izgorela u sekundi i kad sam krenula da izbrišem goruću hemikaliju s lica, ruke su mi već gorele", opisala je Dana u knjizi "Vredno borbe".

Ona je uspela da izađe iz kuće, vrišteći dozivajući pomoć, kada ju je jedan dečko po imenu Denis Erikson iz obližnje teretane čuo i dotrčao u pomoć. Pozvao je hitnu službu i bio uz nju dok se nisu pojavili.

"Vratila sam se sa praga smrti. Dok sam spavala, sanjala sam. Imala sam sećanja, fantazije i noćne more", seća se Dana.

U snovima je ponekad bila i Svetlana, Danina sestra.

"Ponekad bih je osećala, čula njen glas ili pesmu kojom je pokušavala da me probudi. Pevala mi je pesmu Vitni Hjuston "Step by Step" (korak po korak) koju smo obe volele i uz koju smo odrasle, dok se konačno nisam probudila", navela je Dana u knjizi.

"Uspela sam da ispustim reč "Svet" (nadimak od Svetlana), ali je moj glas bio samo šapat kroz tube koje su mi bile u grlu. Rekla sam joj da ćuti, jer ne zna da peva", prisetila se Dana.

Dana Vulin
foto: Little Things

Dana je dve i po godine nosila masku za kompresiju na licu kako bi opekotine zarasle. U bolnici je provela godinu i po, za to vreme joj je koža na grudima u potpunosti zamenjena tri puta.

"Niko nije mislio da je fizički moguće oporaviti se toliko", izjavila je svojevremeno Dana za "Dejli mejl Australija".

Ona je ranije o sebi govorila kao o "modernom Frankenštajnu" i da je "hodajuća reklama" za čuda koja čini moderna medicina.

Masku je 2014. godine skinula u programu uživo na australijskom Kanalu 7, kada su milioni gledalaca sa nestrpljenjem čekali da vide rezultate njene 30-mesečne borbe i novi izgled.

"Znam ko sam, ali sam istovremeno žena sa bež maskom. Nemam nikakav izraz na licu, ne vidite mi usta, nos, samo očne jabučice, ali ne i obrve. Cenim šta je ova maska zdravstveno učinila za mene, ali je istovremeno mrzim iz dna duše. Bez nje ne bih bila gde sam danas, a sa druge radije bih trpela fizički bol nego da je i dalje nosim. Moja izgorela koža i moji ožiljci danas su deo mene, ali to nisam ja", rekla je Dana neposredno pre skidanja maske sa lica.

Srećom, rezultati su bili neverovatni. Devojka "naše gore list" izgledala je bukvalno kao nekada!

Zbog toga je nedavno podelila video u kojem je pokazala svoj put od strašnih opekotina i uništenog lica, do trenutnog izgleda, a sama je istakla da je u boljoj formi nego ikada.

"Ovo je način da pokažem drugim borcima i svim ostalim ljudima da je sve moguće", napisala je Dana u okviru videa i dodala da je ponosna na to što nije odustala od svog tela i što se danas oseća snažno i u boljolj formi nego ikada ranije.

Natali Dimitrovska bila je osuđena na 17 godina zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda sa umišljajem, a Dana je jednom prilikom istakla da je ne mrzi i da je lepota koju je uspela da povrati najveća nagrada za nju, a kazna za osobu koja je pokušala da je ubije na najzverskiji način.

Dana Vulin
foto: Printscreen

"Natali nema nikakvu moć nada mnom, nemam vremena niti energije da je mrzim. Ona mi jednostavno ništa ne znači. Uspeh je moja najbolja osveta. Neko je pokušao da uzme moje lice i moje telo, nema boljeg odgovora na to", rekla je Dana, koja sa bliskim ljudima svake godine na datum napada proslavi činjenicu da je još uvek živa.

(Kurir.rs/Blic Žena)

Bonus video:

02:32

Nišlija preživeo strujni udar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track