SAMO ZA BOGATE RUSE: Hitna pomoć kao taksi!
Foto: Lifenews.ru

Novi biznis

SAMO ZA BOGATE RUSE: Hitna pomoć kao taksi!

Ludi svet -
Po moskovskoj gužvi ruski bogataši po ceni od oko 100 evra ambulantna kola koriste kao taksi i izbegavaju gužve

MOSKVA - Saobraćajne gužve u Moskvi i sveprisutna korupcija koja tamo vlada doprineli su rađanju još jednog "biznisa" u kojem su interes našli vozači hitne pomoći i građani sa dubljim džepom, pa se za cenu od oko 100 evra ambulantna kola koriste kao taksi.

Do ovog otkrića nedavno je došla grupa ruskih aktivista za borbu protiv korupcije, u čiju "zasedu" je upao jedan bogati klijent koji nije žalio para da kroz saobraćajnu gužvu prođe bržem, vozilom hitne pomoći sa sirenama i rotacionim svetlima.

Aktivisti su zatim pozvali telefonom hitnu pomoć predstavljajući se kao potencijalni klijenti i sa dispečerom se najnormalnije dogovorili za cenu i vreme vožnje, preneli su ruski mediji objavljujući i video snimak "zasede".

Problemi za bogataše počeli su prošle godine kada je ruski predsednik Vladimir Putin naložio ograničenu upotrebu sirena i rotacija, dozvolivši da ih koriste samo članovi vlade i visoki predstavnici Kremlja.

Ukidanje privilegije stotinama drugih iznuđeno je gnevom građana koji su morali da propuštaju limuzine na čijim krovovima su svetlele rotacije, dok su oni provodili po nekoliko časova na putu do kuće ili posla.

Tako je došlo do originalnog izuma da se automobili hitne pomoći iskoriste kao vozila koja imaju prioritet nad "običnim" kolima.

Ipak ni to nije garantovan recept za provlačenje kroz saobraćajnu gužvu, jer se već dešavalo da je hitna pomoć morala da čeka prolaz vozila sa rotacijama, zbog čega je javnost s pravom bila ogorčena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track