(FOTO) VIŠE MU NEĆE PASTI NA PAMET: Opalio je SELFI i napravio štetu od MILION DOLARA!
Foto: Printscreen Twitter

Baksuz

(FOTO) VIŠE MU NEĆE PASTI NA PAMET: Opalio je SELFI i napravio štetu od MILION DOLARA!

Ludi svet -

Instalacija umetnice japanske umetnice Jajoi Kusame (87), čija se vrednost procenjuje na milion dolara, oštećena je u bizarnom "selfi incidentu".

Reč je o instalaciji "Beskonačna soba ogledala – Sva moja beskrajna ljubav prema bundevama", odnosno prostorija obložena ogledalima u kojoj se polumraku nalaze crno-žute ručno oslikane bundeve. Svaki posetilac dobija mogućnost da uđe u staklenu sobu na trideset sekundi sa zatvorenim vratima, bez obezbeđenja. Zato niko nije primetio kada je došlo do oštećenja jedne od bundeva.

"Kada se vrata zatvore, možemo samo da nagađamo šta se događa unutra", izjavila je portparolka muzeja Alison Pek. Nekoliko medija prenelo je, pozivajući se na dva posetioca koji su u tom kobnom trenutku bili prisutni, da je do oštećenja došlo kada je jedna osoba pokušala da napravi selfi.

Nejasno je kolika je šteta jer je oštećena bundeva samo jedan aspekt velike instalacije, ali “Artnet Njuz” preneo je da je sličan komad prodat kao samostalan rad, koštao oko 800.000 dolara na aukciji 2015. godine. Cela "beskonačna soba" instalacija procenjena je na nešto manje od milion dolara na primarnom tržištu u 2015. godini. inače, Jajoi Kusama je jedna od najistaknutijih i najbogatijih umetnica na svetu. Cela "beskonačna soba" instalacija procenjena je na nešto manje od milion dolara na primarnom tržištu u 2015. godini. Inače, Jajoi Kusama je jedna od najistaknutijih i najbogatijih umetnica na svetu.

(srbijadanas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track