SKANDAL U ENGLESKOJ: Prirodnu riđokosu teraju iz škole dok se ne ofarba u mirniju boju?!
Foto: Daily Mail Pt

Roditelji

SKANDAL U ENGLESKOJ: Prirodnu riđokosu teraju iz škole dok se ne ofarba u mirniju boju?!

Ludi svet -
Pošto se posle uskršnjih praznika vratila u klupu, uprava škole joj je naredila da umiri neprikladan ton boje svoje kose ili da se oprosti od svog obrazovanja

KARLAJL - Prirodno vatreno riđokosa 17-godišnja učenica Emili Rej iz Karlajla u Engleskoj doživela je nesvakidašnju diskriminaciju kada joj je uprava srednje škole zapretila da će joj zabraniti da pohađa časove ukoliko "ne umiri boju svoje kose" koja je "suviše crvena"?!

Emili je inače učenica škole Triniti (Trojstvo) u svom rodnom Karlajlu. Od svega što joj se događa još ne može da dođe sebi jer je i prethodne tri godine pohađala istu školu bez zamerki. Međutim, pošto se posle uskršnjih praznika vratila u klupu, uprava škole joj je naredila da "umiri ton boje svoje kose jer je neprikladan za školu"."Svi me znaju kao riđokosu", kaže talentovana mlada pevačica kojoj je vatreno crvena kosa zaštitni znak.

http://www.youtube.com/watch?v=pYzVD8Mbe1Q

Odluka joj je saopštena u ponedeljak posle čega su njeni roditelji najavili odlazak u školu kada će raspraviti čitavu stvar.

U želji da ne propusti nijedan čas, Emili je rekla da će u školu ići isključivo vezane kose da bi bila što neupadljivija. Emili kaže da je to ona i da bi promena prirodne boje u neku tamniju mogla da joj uništi samopouzdanje.

- U pvi mah sam bila besna, a potom sam briznula u plač - ispričala je Emili koja je molila školu da joj dozvoli da kosu stalno nosi vezanu i podignutu u punđu kao i da stavi maramu preko, ali joj nisu dozvolili.

Devojka tvrdi i da ima rok do ponedeljka da se prefarba ili može da se oprosti od svog obrazovanja. Emilini roditelji su saopštili da će stati uz ćerku koja ne želi da promeni boju svoje kose.

(EPK/Daily mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track