2CHELLOS: Odbili smo Trampa, Melaniji bismo svirali za džabe
Foto: Zorana Jevtić

Pred veliki koncert u Areni

2CHELLOS: Odbili smo Trampa, Melaniji bismo svirali za džabe

Pop kultura -

Njoj ne bismo tako lako rekli ne. Da je ona postala predsednica SAD, nastupili bismo i bez honorara, kažu muzičari

Sastav 2Cellos mesec dana pre nastupa gotovo da su rasprodali koncert zakazan za 25. mart u beogradskoj Kombank areni.Virtuozi na violončelu Luka Šulić i Stjepan Hauser dolaze u Srbiju zajedno sa 60 muzičara Zagrebačke filharmonije, čiji dolazak je pomogao gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Prvi put na turneji sviraće pesme s novog albuma „Score“, kao i poznate hitove kojima su osvojili obožavaoce širom sveta.- Svaka od 14 pesama na izdanju nam je omiljena na svoj način. Sami smo ih birali i sve su na svoj način remek-dela u filmskoj muzici. Pesma poput teme iz „Titanika“ bila nam je najveći izazov. Obradili smo je na neki svoj način i dali joj novu emociju - kaže Stjepan.Njegovog kolega Luka ipak ima svog favorita.- Enio Morikone je meni najbolji kompozitor filmske muzike. Njegova muzika me najviše dira u dušu - iskren je Šulić.

Mladi muzičari na naslovne strane dospeli su pre više od mesec dana jer su odbili da sviraju za novog predsednika Amerike Donalda Trampa.- Melaniji bismo malo teže rekli ne. Da je ona postala predsednica Amerike, svirali bismo joj i bez honorara - kroz osmeh će Luka.Bend 2Cellos ne bi prihvatio da svira ni za lidere na Balkanu, od Aleksandra Vučića do Kolinde Grabar Kitarović.- Mi smo uvek bili apolitični. Politika je kurva i najgora stvar kojom čovek može da se bavi. Ne želimo ništa da imamo s politikom. Mi stvaramo muziku koja je univerzalna i u njoj nema podela i granica. Politika razdvaja ljude, a muzika ih spaja - poručuju Hauser i Šulić.Umetnici koji su svirali kao predgrupa Robiju Vilijamsu u Beogradu, a otkriće su Eltona Džona, imaju želju da upoznaju Stinga.- On baš na leto dolazi u Pulu, a mi smo tada u Americi. Bila bi prilika da tada zasviramo zajedno, ali nam nije suđeno. Nije to želja koja neće moći nekad da se ostvari - zaključuje Stjepan.

Moraju na turnejuNEKA ČEKA KUSTURICA2Cellos je dobio ponudu da na leto budu gosti Emira Kusturice, ali će zbog turneje po Americi morati da odbiju poziv.- Hteli bismo da odemo u to njegovo selo i sviramo malo za našu dušu. Ovog leta smo zauzeti i teško da ćemo uklopiti obaveze - iskren je Luka.

LJUBOMIR RADANOV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track