MERILIN MONRO I MARIJA KIRI ZAJEDNO U MJUZIKLU: Ne propustite predstavu o 12 značajnih žena iz istorije
Foto: Profimedia

Premijera

MERILIN MONRO I MARIJA KIRI ZAJEDNO U MJUZIKLU: Ne propustite predstavu o 12 značajnih žena iz istorije

Pop kultura -

Škola mjuzikla "Eudven" ovog leta nudi gledaocima da u mjuziklu "Vrtlog senki prošlosti" uče od najvećih žena prošlosti, od Kleopatre, preko Marije Kiri, pa sve do Merilin Monro.

Marija Kiri
Marija Kiri

Ova predstava, koja će biti premijerno izvedena 12. jula od 20 sati u Akademiji 28, govori o bogatom ali sebičnom mladiću, kome u teškom periodu njegovog života pomažu znamenite dame. On pokušava bogatstvom da postigne sve, živeći praznim, neispunjenim životom. Zbog pogrešnih odluka počinju da ga proganjaju duhovi sadašnjosti, prošlosti i budućnosti. U trenutku neizbežnosti nastupaju snažne heroine svog doba i pokazuju mu koje su prave vrednosti života kroz svoja iskustva.

foto: Marko Živković

Tako junak ovog mjuzikla od Kleopatre uči o hrabrosti, od Merilin Monro o lepoti, od Agate Kristi o mašti, od Koko Šanel o stilu, od Elenor Ruzvelt o borbi za ljudska prava... Pouke će dobiti i od Edit Pjaf, Fride Kalo, Ane Pavlove, kraljice Viktorije...

foto: Marko Živković

Inače, škola mjuzikla "Eudven" nastala je 2016. godine na inicijativu Lidije Vuletić, tada još uvek mlade studentkinje, koja je imala veliku želju da ljudima u Srbiji proširi svest upravo u mjuziklima.

Kurir/ Foto: Profimedia Marko Živković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track