PRLJAVI PLES GA JE PROSLAVIO, A ODBIO JE DA SNIMI NASTAVAK UPRKOS HONORARU OD 6 MILIONA DOLARA: Patrik Svejzi poslednjih dana života prolazio kroz PAKAO! (FOTO)
Foto: Profimedia

TUŽNA PRIČA

PRLJAVI PLES GA JE PROSLAVIO, A ODBIO JE DA SNIMI NASTAVAK UPRKOS HONORARU OD 6 MILIONA DOLARA: Patrik Svejzi poslednjih dana života prolazio kroz PAKAO! (FOTO)

Pop kultura -

"Imao sam aktivniji život nego bilo kojih 10 ljudi koje stavite zajedno, i bila je to neverojatna vožnja. Zato je smrt u redu", rekao je svojevremeno Patrik Svejzi.

Glumac, koji je najpoznatiji po ulogama u filmovima 'Prljavi ples' i 'Duh', preminuo je 2009. u svom domu od raka pankreasa u 57. godini.

foto: Profimedia

Svejzi je do smrti pisao memoare sa svojom suprugom, spisateljicom Lisom Niemi (62), a od prijatelja je krio bolest jer nije hteo da ga sažaljevaju.

Glumac je u knjizi, koja nosi naziv 'The Time of My Life' po pesmi iz 'Prljavog plesa', pisao o svojoj borbi s alkoholizmom i sestrinim samoubistvom. Istakao je kako rak nije individualna dijagnoza nego bolest koja uništava ili povezuje porodicu, a progovorio je i o detaljima svoje glumačke karijere.

Nakon Svejzijeve smrti njegovi prijatelji su tvrdili da je poslednje dane proveo u mukama zbog supruge Lise s kojom je bio u braku 34 godine. Ispričali su američkim medijima da je spisateljica 'pravo oličenje zla'.

foto: Profimedia

"Patrika, koji je zbog njenog nemara spao na svega 40 kilograma, niko nije smeo da poseti. I njegovu pokojnu majku je terala iz kuće", rekli su glumčevi prijatelji. Dodali su kako ga je vređala, tukla, varala te držala u kućnom pritvoru.

Spisateljica je na aukciji prodala glumčeve privatne stvari među kojima je bila i perika koju je glumac želeo da nosi na snimanjima jer mu je zbog terapije opala kosa. Njegova porodica je bila ogorčena zbog Lisine rasprodaje dok je ona tvrdila da nemaju razloga za ljutnju jer je sve ponudila njima pre aukcije. No, kako je rekla, nitko nije hteo Patrikove stvari.

Među dragocenostima su bile nagrade, kostimi i stvari iz filmova u kojima je Svejzi glumio. Lisa je odlučila da ne želi da zadrži motocikl Harli Dejvidson, automobil DeLorean, kožnu jaknu iz 'Prljavog plesa' te košulju iz filma 'Duh'.

Unatoč lepim iskustvima na setu 'Prljavog plesa' Svejzi je odbio da snimi nastavak za honorar od šest miliona dolara. Umesto Patrika i Dženifer uloge u 'Prljavom plesu: Noći Havane' su odigrali Dijego Luna i Romola Garaji i zaradili 'tek' 27 miliona dolara.

foto: Profimedia

Kurir.rs/ Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track