BRANKA VESELINOVIĆ U CENTRU SKANDALA NAPUNILA STOTU: Bekjarev urlao! Niko neće moći da zaboravi HAOS KOJI JE NAPRAVIO (FOTO)
Foto: Dado Đilas

iza kulisa proslave u jdp

BRANKA VESELINOVIĆ U CENTRU SKANDALA NAPUNILA STOTU: Bekjarev urlao! Niko neće moći da zaboravi HAOS KOJI JE NAPRAVIO (FOTO)

Pop kultura -

Glumica Branka Veselinović sa svojim kolegama i prijateljima u Jugoslovenskom dramskom pozorištu proslavila stoti rođendan.

Jubilej dostojan svakog divljenja umesto da bude praznik kulture nije mogao da prođe bez skandala, za koji se pobrinuo Ivan Bekjarev. Svečanost u holu JDP nakratko je prekinuo glumac koji nije mogao da vidi slavljenicu.

"Sklonite se, novinari. Nismo došli da gledamo u vaša du*eta, nego u Branku", urlao je glumac.

foto: Marina Lopičić

Neprijatnost je prekinula upravnica Tamara Vučković Manojlović, koja je zamolila foto-reportere da se pomere kako bi gosti mogli da prate program, koji je, da je bilo sluha, kako kaže i Bekjarev, morao da bude organizovan na velikog sceni "Ljuba Tadić".

"Retko je da neko doživi sto godina, a ja sam Branki još daleke 1969. u ime mladih glumaca JDP držao govor glumaca na proslavi 35 godina rada. Ona je jedna izuzetna, ali potcenjena glumica zbog svojih drugih sposobnosti. Branka je, naravno, zaslužila da joj se rođendan slavi na velikoj sceni, a ne u holu. Tu ima raznih stvari na koje mi ne možemo da utičemo", rekao je Bekjarev pre početka programa.

Slični jubileji u Narodnom pozorištu obično se slave velikim gala koncertima i izložbama, u poređenju s kojima je jučerašnja proslava u JDP više delovala kao priredba pripremljena za 10 minuta.

Vojin Ćetković i Jagoš Marković
Vojin Ćetković i Jagoš Markovićfoto: Dado Đilas

Branku je publika dočekala ovacijama, a o njoj su nadahnuto govorili Vojin Ćetković, Seka Sablić, Aleksandra Janković i Jagoš Marković.

"Danas je praznik života, glume, pozorišta i čovekoljublja. Mi drugi bismo odlazili na vikende i slobodne dane, ona je radila i nosila gladnima i žednima", poručio je Jagoš Marković.

Branki su rođendan čestitali predstavnici grada Beograda i Ministarstva kulture, a u ime pozorišta buket joj je uručio najmlađi glumac Milan Marić.

"Živeli vi meni i Jugoslovensko dramsko pozorište", poručila je slavljenica, najstarija glumica u Srbiji i jedan od osnivača JDP.

Od kolega, proslavili su prisustvovali i Svetlana Ceca Bojković, Vlada Petrić i drugi.

foto: Marina Lopičić

(Kurir/ Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track