SEJO SEKSON: Sviramo da jednog dana sve kuće budu sigurne!
Foto: Dragana Udovičić

Zabranjeno pušenje na Rok i džoj festivalu

SEJO SEKSON: Sviramo da jednog dana sve kuće budu sigurne!

Pop kultura -

Zabranjeno pušenje održaće koncert 28. septembra u Novom Sadu, u hali Spens, u sklopu Rok i džoj festivala, a prihod je namenjen deci iz sigurnih kuća u Srbiji.

Najavljujući koncert u Novom Sadu, Sejo Sekson, frontmen benda, kazao je da ovakve akcije ne mogu da iskorene nasilje, ali da su jedan korak ka promeni svesti o tome.

"Moj kolega Dejan Cukić, koji takođe svira na ovom festivalu, kaže: 'Dabogda da jednog dana sve kuće u Srbiji budu sigurne, a ne samo ove koje tako zovemo.' Jedino što može brzo da utiče na promenu svesti je batina, ali pošto smo na pragu EU i sledimo nove civilizacijske tokove, onda su ovi koncerti jedna drugačiji način. Koncert je samo jedan korak ka tome, a bitno je da se o tome misli i da postoje dragi i dobri ljudi koji ne misle samo o svom džepu i dvorištu nego razmišljaju i o drugim ljudima, što je lepa poruka - kaže Sejo i dodaje da će Zabranjeno pušenje izvesti 'splet pesama i igara s teritorije bivše Jugoslavije' i publici priuštiti 'spoj mladosti i iskustva kao FK Željo iz 1972".

foto: Dragana Udovičić

Kurir/ V. Nikolić/ Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track