Najnovije vesti

DRAGANA BJELOGRLIĆA SVI PAMTE KAO BOBU IZ BOLJEG ŽIVOTA: Bio je IDOL mladih u SFRJ, a OVE DETALJE nikako  niste mogli da znate o NJEMU!
Foto: Zorana Jevtić

VELIKI GLUMAC

DRAGANA BJELOGRLIĆA SVI PAMTE KAO BOBU IZ BOLJEG ŽIVOTA: Bio je IDOL mladih u SFRJ, a OVE DETALJE nikako niste mogli da znate o NJEMU!

Pop kultura

Glumac Dragan Bjelogrlić, koji za sobom ima veliki broj ostvarenja putem kojih ga je publika širom regiona zavolela, proslavio je u sredu 55. rođendan.

 

Njegova najpoznatija uloga po kojem ga i danas pamte je Bobe Popadić u kultnoj seriji "Bolji život".  

 

Dragan Bjelogrlić je prve dve godine života proveo u Barandi, da bi se posle sa porodicom preselio u Beograd, gde živi i danas. Ipak, svakog leta posećuje svoje selo. Njegove komšije kažu da je oduvek bio fin čovek.

 

foto: Printscreen Instagram

"Majka mu je jako fina, poštena žena. Preko leta ona je stalno ovde u selu, a čim počne zima, odlazi za Beograd. Divne su komšija", ispričala je svojevremeno njegova komšinica iz Barande.

 

Zanimljivo je da gluma i produkcija Draganu nisu bili prvobitni izbor.

 

Dragan se u osnovnoj školi isticao u matematici, a osvojio je medalju i na Republičkom takmičenju u kraul tehnici plivanja. Otac, bez kog je ostao kao mladić, mu je jednom prilikom rekao da izabere ozbiljnu profesiju se posle srednje škole upisao na Građevinski fakultet. Iako mu je dobro išlo, na drugoj godini je shvatio da time ne želi da se bavi. Majka i brat su podržali njegovu odluku da napusti studije. Fakultet dramskih umetnosti upisao je iz drugog puta i pet godina kasnije je diplomirao.

 

Suprugu Maju upoznao je početkom devedesetih na snimanju reklame za kuhinjski nameštaj. Maja je tada bila studentkinja engleskog jezika i književnosti i bavila se manekenstvom.

 

Danas imaju dvoje dece ćerku Miu (22) i sina Alekseja (18). Mia je studentkinja Fakulteta političkih nauka, a Aleksej se bavi fudbalom. O porodici i privatnom životu Bjela retko priča.

 

Draganov brat Goran po zanimanju je elektroinženjer, ali se bavi produkcijom. Braća Bjelogrlići zajedno vode producentsku kuću "Kobra", koju su osnovali 1994. godine. Goran prati brata u svakom njegovom projektu. Radio je na filmovima kao što su "Lepa sela lepo gore", "Rat uživo", "Ivkova slava", "Vratiće se rode", "Montevideo" i drugi, a u seriji "Senke nad Balkanom" čak se pojavio u jednoj epizodi.

 

foto: Dragana Udovičić, Promo

Kurir.rs/Blic/Foto Zorana Jevtić

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...