ZBOG ČESTIH SNIMANJA IZBAČENA JE S FAKULTETA, A HOLIVUD JE GLATKO ODBILA: Ove stvari iz biografije Milene Dravić sigurno niste znali
Foto: Printscreen/ Youtube

ODLAZAK LEGENGARNE GLUMICE

ZBOG ČESTIH SNIMANJA IZBAČENA JE S FAKULTETA, A HOLIVUD JE GLATKO ODBILA: Ove stvari iz biografije Milene Dravić sigurno niste znali

Pop kultura -

Slavna glumica Milena Dravić preminula je noćas u 79. godini.

Milena je rođena na Dorćolu, preko puta crkve Svetog Aleksandra Nevskog. Završila je Osnovnu školu "Janko Veselinović", a onda i Prvu mušku gimnaziju. Odrasla je uz oca fudbalera i mamu domaćicu, veoma talentovanu za pevanje. Glumica je često isticala da joj je majčino mišljenje bilo veoma važno.

Talenat Milena za scenu prepoznala je njena tetka koja je nagovorila njene roditelje da je upišu na balet. Bavila se Milena i manekenstvom, pamti se revija na Kolarčevom univerzitetu na kojoj je nosila đubretarac, nakon koje je dobila prvu filmsku ulogu. Bilo je to 1959. godine kada joj je slovenački reditelj František Čap dao ulogu u filmu "Vrata ostaju otvorena".

Od tada gotovo da nije bilo praznog hoda u njenoj karijeri.

Uspela je da položi prijemni na Fakultetu dramskih umetnosti. Olivera Katarina i Petar Kralj su neki od poznatih glumaca sa te klase. Ona je sedamdesetih godina bila izbačena sa fakulteta, jer je na predavanjima zbog snimanja nije bilo više od mesec dana. Godinama kasnije, njena profesorka Ognjenka Milićević je molila da se vrati i predložila da joj "Prekobrojna" bude diplomski rad, ali Dravićeva nije htela.

Milena Dravić je postala velika jugoslovenska filmska zvezda, ali i evropska zvezda, pa i veoma cenjeno ime u svetu. Na vrhuncu popularnosti dobila je ponudu od čuvenog magazina "Plejboj". Glumica je pre nekoliko godina u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" ispričala da je ta ponuda bila primamljiva, ali i pristojna. Od nje se nije zahtevalo previše, ali je ona tu ponudu odbila.

Mnogi su je je savetovali da prihvati i govorili joj da je to njena velika šansa za Holivud. Na pitanje voditelja da li je donela pogrešnu odluku, odgovorila je: "Ne znam".

U svakom slučaju, Holivud je zbig Mileninog "ne" mnogo izgubio.

Kurir.rs

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track