U GODINAMA KOJE SU IZA NAS BILA JE JEDNOM JEDNA ZEMLJA JUGOSLAVIJA: Bićete ZAPANJENI  šta je slavna glumica rekla o MARŠALU TITU!
Foto: Dragana Udovičić, Profimedia

BILA JE OMILJENA PARTIZANKA

U GODINAMA KOJE SU IZA NAS BILA JE JEDNOM JEDNA ZEMLJA JUGOSLAVIJA: Bićete ZAPANJENI šta je slavna glumica rekla o MARŠALU TITU!

Pop kultura -

Diva jugoslovenske i srpske kinematografije Milena Dravić preminula je u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa u 79. godini.

Milena Dravić je glumila u preko sto filmskih ostvarenja. Popularnost joj je donela saradnja sa Ljubišom Samardžićem. Najpoznatije uloge ostvarila je u filmovima "Kozara", "Ljubavni život Budimira Trajkovića", "Rad na određeno vreme", "Moj tata na određeno vreme", "Sekula se opet ženi", "Nije lako sa muškarcima" i "Zona Zamfirova".

A o Josipu Brozu Titu, doživotnom Jugoslovenskom predsedniku i vrhunskom vođi, Milena je imala neverovatno mišljenje.

"U godinama koje su daleko iza nas bila je jednom jedna zemlja, zvala se Jugoslavija. Tih godina je kultura bila vrhunska invensticija", rekla je 2014. godine Milena na otvaranju izložbe "Velika iluzija - Tito i 24 miliona metara filmske trake".

Tada je podsetila na veliki uspeh jugoslovenskog filma u to vreme i na brojne nagrade koje su dobijali filmski stvaraoci, ali i ispričala koliko je poštovanja Josip Broz imao prema glumcima.

foto: Printscreen YT

Glumica je podsetila da je Tito do danas jedini predsednik koji je znao kompletan pozorišni repertoar, jer je, uz ljubav prema filmu, veliku strast gajio i prema različitim žanrovima u teatru.

Kurir.rs/Foto Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track