PODRŠKA

NARODNO POZORIŠTE NIJE PRĆIJA DEJANA SAVIĆA: Anita Mančić uz kolege i Željka Hubača (KURIR TV)

Pop kultura -

Smena Željka Hubača s mesta v. d. direktora Drame Narodnog pozorišta ujedinila je njegove kolege glumce i reditelje, koji su se obratili medijima i poručili da traže smenu Dejana Savića, a reditelj Jug Radivojević odbio je da bude zamena.

foto: Dragana Udovičić

Anita Mančić kaže da se njeno ime dodaju na spisak ljudi koji traže smenu Savića, iako nikad nije stala na scenu Narodnog pozorišta.

"Nacionalni teatar pripada svima. Svesna sam da Hubač neće doživotno biti umetnički direktor, ali zašto prekinuti nekog da radi dobro i postiže rezultate. Moramo mu dati podršku. Jug je dao ostavku. Ako to danas nije Radivojević, pitam se ko će biti sutra. Narodno pozorište nije prćija Dejana Savića i zato tražim njegovu smenu. Pozorište pripada umetnicima, publici i ne može jedan čovek da zaustavi uspeh".

foto: Marina Lopičić

Glumci su na početku konferencije pročitali pismo naslovljeno "Nije umetnički ćutati" koje je potpisalo 33 člana Drame između ostalih Olga Odanović, Dušanka Stojanović Glid, Nataša Ninković, Vuk Kostić, Nada Šargin i drugi.

- Ko štiti nedomaćinsko ponašanje Dejana Savića i Aleksandra Stamatovića. Zašto se zapostavlja Drama i kažnjavaju njeni rezultati. Tražimo smenu Savića i presipitivanje odluke razloga za smenu Hubača - stoji u pismu.

Vanja Ejdus i Dušanka Stojanović Glid
Vanja Ejdus i Dušanka Stojanović Glidfoto: Marina Lopičić

Dušanku Stojanović Glid posebno je iznervirao nastup Savića u pojedinim medijima.

- On ne kaže izvini, nego se sveti. On je svojom osvetom ugrozio pozorište. Nije očekivao da mi imamo integritet i radimo više od 50 godina - poručila je Glid.

Vanja Ejdus složila s koleginicom.

- Nemam potrebe da menjamo što je dobro. Savić nas je optužio da trpamo novac u svoj džep i da smo lopovi - rekla je Vanja i istakla da iza ovog problema ne stoji nijedna politička partija već samo umetnici.

Ivan Medenica
Ivan Medenicafoto: Marina Lopičić

Glumcima iz Narodnog pozorišta i Hubaču stigla je podrška umetnika iz cele bivše Jugoslavije, a i od Branimira Brstine iz Ateljea i kolega iz Anasmbla Beogradskog dramskog pozorišta, Udruženja dramskih umetnika Srbije i Voje Brajovića i selektora Bitefa Ivana Medenice.

Kurir.rs/ Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track