INTERNET GORI ZBOG SERIJE KORENI! Igor Đorđević o ulozi Đorđa Katića: Problem našeg društva je opšti nedostatak ljubavi!
Foto: Vladimir Šporčić

pršte pohvale

INTERNET GORI ZBOG SERIJE KORENI! Igor Đorđević o ulozi Đorđa Katića: Problem našeg društva je opšti nedostatak ljubavi!

Pop kultura -

TV serija "Koreni", po istoimenom romanu Dobrice Ćosića, počela je da se emituje u nedelju na RTS, a već prva epizoda izazvala je buru pozitivnih komentara na društvenim mrežama. Gledaoci su pohvalili tekst i maestralnu glumu cele ekipe predvođene Žarkom Lauševićem u ulozi glave porodice Aćima Katića, nazivajući ga vanzemaljcem glume.

foto: Promo RTS

Pohvala je bilo i za način obrade teme iz romana - sukoba u porodici Katić i politike koja razara odnose između oca i sinova u poslednjim decenijama 19. veka, kao i strah od pustoši koju nedostatak potomstva donosi.

Pozitivnu kritiku dobio je i Igor Đorđević, koji tumači Đorđa Katića, jednog od sinova.

"Čast i odgovornost koju sam osećao zbog veličine zadatka me je izbacila iz moje glumačke komforne zone, što se ispostavilo kao dobra stvar jer mi je pomoglo u izgradnji Đorđevog lika. On je svuda samo ne u komfornoj zoni, tako da mi je tad pritiščić koji sam osećao zapravo pomogao da odigram nesreću i patnju tog čoveka", kaže za Kurir Đorđević i dodaje:

"Đorđe je od onih ljudi koji su rođeni da budu nesrećni. Pravi je antički tragičan lik. U njegovom slučaju ne može se kriviti samo sudbina već i on i njegov način izlaženja iz problema. Rešenje svakako nije alkohol. On ne pije da bi našao izlaz, već da bi sebi olakšao, a zapravo samo otežava".

foto: Promo RTS

Igor ističe da je suština problematike porodice Katić, kao i današnjeg sveta u kome živimo, opšti nedostatak ljubavi.

"Niko nikog tu suštinski ne voli, svako gleda svoj interes. U tom ocu Katiću je greška, on svoje sinove gleda kao brze konje, koristi ih za poslove. Istina je da priča ima političko-socijalnu pozadinu, ali u središtu je ta porodica i njihovi komplikovani odnosi u porodici", kaže glumac i zaključuje:

"Ovo je način da sačuvamo svoje korene, da se ekranizuje jedna ovakav pisac. Imao sam utisak, kakav obično nemam kada snimam domaće serije, da iza mene stoji književno delo i nešto vredno što se mora ispričati".

Kurir.rs / M. Cukić / Foto: Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track