UPRAVNIKA NARODNOG POZORIŠTA IZVIŽDALA I PUBLIKA U SALI: Dejan Savić isteran napolje povicima "UA"!
Foto: Zorana Jevtić

bez aplauza

UPRAVNIKA NARODNOG POZORIŠTA IZVIŽDALA I PUBLIKA U SALI: Dejan Savić isteran napolje povicima "UA"!

Pop kultura -

Ansamblu Drame Narodnog pozorišta, koje i dalje vodi bitku protiv sadašnjeg upravnika Dejana Savića koji ne želi da ode sa svoje funkcije, podršku je pružila i publika! Nakon dirigovanja operske predstave "Trubadur", Djuzepea Verdija u subotu, Savić je doživeo da ga svi prisutni isprate umesto apaluzom - zviždanjem i povicima "ua".

"Savić je doživeo nešto što se nije jako dugo dogodilo (ako se ikada dogodilo, ja se ne sećam, a u Operu odlazim mnogo decenija), u sali je bio muk na početku predstave. Bez aplauza dirigentu (aplauz je normalna pojava, pozdrav, počast....) kada se popeo na svoj dirigentski pult, a na kraju je doziveo "UA" i zvižduke. Ionako jedva čujan aplauz, jer je bila loša predstava, jenjavao je kada se pojavio... Mislim da Dejan Savić ima neverovatan sklop pendžetiranog skotizma u sebi... Kada sve ovo izdržava, napada druge i kao vrhunac ludila - uputio je orkestru osmeh! Ali, bravo za publiku!", piše na društvenim mrežama i stranici na Fejsbuku "Nije umetnički ćutati".

Neko iz publike takođe je napisao da je Savić "izrežirao svoje omalovažavanje publike": "Došao je za pult bez uključenog "fara". Podigao je orkestar za poklanjanje publici, okrenut sve vreme leđima publici... Izašao je bez pozdrava, ulazio i izlazio... Sramno, ali za očekivanje...".

foto: Damir Dervišagić

Ansambl Drame Narodnog pozorišta ne odustaje od svoje odluke da ukoliko ne dođe do razrešenja problema, ostavke Dejana Savića i imenovanja novom upravnika, da će štrajk zvanično početi 22. novembra na Dan pozorišta.

(Kurir.rs / Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track