SVETOZAR CVETKOVIĆ O FILMU KRALJ PETAR PRVI: Uloga Živojina Mišiča se ne odbija! Odmah sam PRISTAO!
Foto: promo

spektakl

SVETOZAR CVETKOVIĆ O FILMU KRALJ PETAR PRVI: Uloga Živojina Mišiča se ne odbija! Odmah sam PRISTAO!

Pop kultura -

Retko se događa da se glumac za jednu noć tri puta pokloni publici kao što je to bilo pre dve večeri na beogradskoj premijeri istorijskog spektakla "Kralj Petar Prvi". Zaslužene ovacije dobila je cela ekipa, a u njoj i Svetozar Cvetković za ulogu velikog vojskovođe Živojina Mišića.

Nakon premijere upitali smo ga da li su se slegli utisci, kao i da li je bilo izazovno tumačiti ličnost kakva je bio Mišić.

"Znate, meni nikad ne može da se dopadne film u kome ja igram. Prosto je tako, a što se tiče Živojina Mišića, čim me je reditelj pozvao sa idejom da ga ja tumačim, nisam imao dilemu. Odmah sam pristao. To se ne odbija", kaže Cvetković za Kurir.

foto: promo

Glumac i producent smatra da je najteži zadatak, ipak, imao mladi reditelj Petar Ristovski.

"Nije bilo lako da od materijala za 11 epizoda serije napravite film. Radio sam s Petrom ranije i on je divan momak i talentovan reditelj. Napravio je značajan podvig i stvorio film koji je publika predivno prihvatila. Ova priča je važna i treba da se ispriča", poručuje Cvetković.

"Kralj Petar Prvi" dopao se i istoričaru Predragu Markoviću.

foto: Damir Dervišagić

"Posle dugo vremena imamo jedan film koji obuhvata prve dve godine Velikog rata. Prikazani su veliki događaji u jednom ostvarenju. Film "Kralj Petar Prvi" naterao nas je sve da se preispitamo i razmislimo o svojim korenima i istoriji", kaže Marković.

U seriji "Kralj Petar Prvi" gledaćemo i njegovu ćerku Mionu u ulozi princeze Jelene, najstarije ćerke Petra Karađorđevića.

"Miona igra Jelenu pre nego što je postala član porodice Romanov. Ona je uspela da preživi, za razliku od drugog dela porodice. Miona je za mene oduvek bila zvezda i nisam iznenađen njenom popularnošću", kaže Marković.

foto: Damir Dervišagić

Pozitivne kritike stigle su i od Radoša Bajića, Vuka Kostića, nove upravnice Narodnog pozorišta Ivane Vujić i drugih umetnika.

foto: Damir Dervišagić

Kurir/Lj. R/Foto: Promo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track