nedeljni razgovori

KURIR SAZNAJE! OVA GLUMICA MENJA JELISAVETU U HOTELU 88! Gaga Jovanović ovo ne sme da PROPUSTI! (VIDEO)

Pop kultura -

Ekipa kultne pozorišne predstave "Hotel 88" seli se iz hotelske sobe i jubilarno 88. izvođenje imaće 11. decembra u Kombank dvorani. U razgovoru za Kurir Tamara Krcunović, Anđela Jovanović, Andrija Kuzmanović i Vladimir Aleksić ekskluzivno otkrivaju kad će se na scenu vratiti njihova partnerka Jelisaveta Orašanin i ko će im biti specijalni gost na slavljeničkom izvođenju.

Plašite li se kako će predstava koju igrate u jednoj sobi izgledati na velikoj sceni pred gotovo 1.500 ljudi?

Tamara: Igrali smo i ranije predstavu u pozorištima. Bilo nam je neobično kad smo prvi put izašli iz hotela i igrali komad u Domu vojske u Nišu. Predstava koja je napravljena kao intimna uspela je nekako da se raširi i napumpa i da dobijemo istu reakciju. Uspeli smo da je izvedemo i u šumi na Paliću na otvorenom, što je bio novi izazov.

Anđela: Uspeli smo da se adaptiramo za sve scene i prostore.

Hoćete li imati probe i šta će biti drugačije?

Vladimir: Za Kombank dvoranu radi se nova scenografija, imamo nove probe i publika će uživati podjednako kao i kad predstavu gleda u hotelu.

foto: Nemanja Novaković, Promo

Da li ste verovali da će ovo postati kultna predstava?

Vladimir: Ne. Nismo verovali i predstava je postala toliko popularna da će uspeti da privuče nepozorišnu publiku. Srećni smo što dolaze ljudi i po nekoliko puta da je gledaju, a samim tim su nas ohrabrili da igramo i 88. izvođenje u velikoj dvorani.

Anđela, ulogu Sandre ste nasledili od Jelisavete Orašanin.

"Neki glumci ne vole uskakanja, a ja volim i u tome se dobro snalazim. Prija mi izmeštanje iz zone komfora, jer moram za mnogo manje vremena da pripremim ulogu. Od mene nisu tražili da ponavljam stvari koje je radila Jelisaveta. Dopustili su mi da Sandru napravim na svoj način, a ne da je kopiram. Ne bih to umela. 'Hotel 88' može da se pogleda i nekoliko puta, jer je živa predstava i menjamo tekst i scene".

Anđela i Gagi Jovanović
Anđela i Gagi Jovanovićfoto: Damir Dervišagić

Specijalni gost je i vaš otac Dragan Jovanović. Ko je došao na ideju da on zaigra s vama?

Anđela: Vlada je to predložio. Dragan je gledao predstavu više puta. Vladimir: On će igrati ulogu konobara. Mene je uvek oduševljavalo u filmovima kad poznati reditelji pozovu nekog superstara da se samo pojavi u jednoj sceni. Dragan Jovanović je legenda, a i Anđelin tata, i poziv je bio logičan.

Tamara: Mi smo postali porodica. Naši roditelji, kao i mi, počeli su da se druže. Moj tata se nudio da igra ulogu.

Vladimir: Hteo sam da ubacim njenog tatu da bude gost u Trebinju, ali ona nije dala.

Tamara: Moj tata ima neviđenu želju da glumi i priča da sam talenat za glumu povukla na njega. Moraću da vam dopustim.

foto: Dušan Petrović, Promo

Koliko vam fali Jelisaveta?

Vladimir: Kad igra Jelisaveta, opanjkavam je pred njenim očima, a sad samo pred Anđelom. Ona je i dalje član naše ekipe. Nedostaje nam jer je ne samo dobra glumica već i duhovita osoba i nama je uvek zabavno dok ne počne predstava. Uskoro će se vratiti.

Da li će "Hotel 88" dobiti svoj nastavak?

Tamara: Pripremamo i drugi deo. Na sceni ćemo biti zajedno Jelisaveta, Anđela, Vladimir, Andrija i ja. Likovi nisu isti, ali se radnja dešava u hotelu. Premijera je planirana na proleće.

Kurir/Ljubomir Radanov/Foto: Nemanja Novaković, Dušan Petrović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track